Hlavní obsah

Plavec Lochte nedal Phelpsovi šanci, ten musel dokonce dvakrát do finále B

AISTIN

Ryan Lochte potvrdil pozici nejlepšího světového plavce současnosti na víkendovém mítinku v americkém Austinu, kde porazil i hvězdného Michaela Phelpse. Čtrnáctinásobný olympijský vítěz se dokonce ve dvou závodech musel spokojit s finále B.

Foto: Michael Thomas, ČTK/AP

Ryan Lochte na víkendovém mítinku v americkém Austinu.

Článek

Lochte na závěr mítinku vyhrál polohový závod na 200 metrů, v němž byl Phelps až třetí ještě za Erikem Shanteauem. "Je to dobrý základní kámen, dobrá příprava na to, co přijde. Příjemný start nového roku," pochvaloval si Lochte, jenž ovládl prosincové mistrovství světa v krátkém bazénu v Dubaji, z něhož si odvezl šest zlatých medailí.

Phelpsovi se oproti tomu nedařilo. Nejúspěšnější olympionik všech dob až do tohoto mítinku nikdy neplaval ve finále B, v Austinu se mu to však stalo hned dvakrát, na kraulařské dvoustovce i stovce.

Michael Phelps má následovníka.foto: ČTK/AP/Mark J. Terrill

"Jsem zklamaný. Zjevně potřebuju víc trénovat. Všichni jsme v situaci, že se snažíme dostihnout Lochteho. Úroveň, na které se nyní pohybuje, je extrémně vysoká. Každopádně mi to dodá motivaci do budoucna," uvedl pětadvacetiletý Phelps.

Vrcholem letošní předolympijské sezony bude červencové mistrovství světa v Šanghaji.

Reklama