Hlavní obsah

Deblíři vybojovali olympiádu, finále MS ale bude bez Čechů

BRATISLAVA

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem vybojovali pro Českou republiku účastnické místo na olympijských hrách v Londýně. Na světovém šampionátu v Bratislavě ale budou stejně jako další dvě české lodě chybět v odpoledním finále, protože obsadili až jedenáctou pozici. A bez české účasti se budou muset obejít i rozhodující jízdy kajakářek, protože rovněž Kateřina Kudějová skončila těsně za postupem jedenáctá.

Foto: Petr Cihelka

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem

Článek

Ženy vybojovaly olympijské místo už v páteční kvalifikaci, protože do semifinále postoupily závodnice z pouhých 13 národů, přičemž olympijská kvóta byla 15 lodí, po jedné na zemi.

Deblkanoistům v sobotu k zajištění olympijské účasti stačila i 11. příčka. Ve hře bylo osm míst a v desetičlenném finále mají hned trojnásobné zastoupení domácí Slováci a po dvou lodích Francouzi a Britové.

Dvojnásobní olympijští medailisté Volf se Štěpánkem ale doplatili na dva dotyky branek, čistě nezajeli svoji jízdu ani Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm (13.) a Jan Havlíček s Lukášem Přindou (17.).

Kudějová se připravila o bezpečný postup hned třemi "šťouchy", Irena Pavelková skončila třináctá a dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová se kvůli dvěma neprojetým brankám musela spokojit s 27. místem. Rovněž mezi kajakářkami má domácí reprezentace ve finále všechny tři lodě.

Reklama