Hlavní obsah

Projímadla a stud před zrcadlem. Půvabná olympijská šampionka se svěřila se svým trápením

Adelaide/Praha

Je půvabná a mimořádně úspěšná, ale v jejím případě platí, že nic není tak bezchybné a ideální, jak se na první pohled může zdát. Dvojnásobná olympijská šampionka a pětinásobná mistryně světa v plavání Emily Seebohmová se svěřila s poměrně závažnými problémy.

Foto: Instagram Emily Seebohmové

Emily Seebohmová se přiznala k poruše příjmu potravy.

Článek

Osmadvacetiletá Australanka má ve sbírce zlato z OH v Pekingu a v Londýně. Z Ria si přivezla stříbro a svoji vlast chce reprezentovat i na nadcházející olympiádě v Tokiu.

Jenže, jak sama přiznala, přípravu jí komplikuje porucha příjmu potravy.

„Poslední dva roky trpím poruchou příjmu potravy. Přejídám se, očišťuji se a beru projímadla. Počítám kalorie, vynechávám jídla a pořád se vážím. Svoje tělo soudím pokaždé, když jsem před zrcadlem. Bylo mi řečeno, že jedinou možností, jak můžu ještě zrychlit, je, že snížím hmotnost. A já tomu uvěřila," rozepsala se o svých problémech na Instagramu rodačka z Adelaide.

Doufá, že v novém roce se svými potížemi zatočí. Přeje si, aby byla v boji s nimi statečnější.„Abych dala svému tělu lásku, kterou si zaslouží a abych byla ke všem upřímná, včetně sebe. O nic nežádám, jen doufám, že mohu pomoci někomu, kdo zažívá něco podobného," pokračovala.

Dodala také, že si na ruku nechala na konci minulého roku vytetovat motýla, který je symbolem nadace pomáhající lidem s poruchami příjmu potravy.

Reklama

Související témata: