Hlavní obsah

Synek s Podrazilem postoupili na veslařském ME do semifinále

Aktualizováno

Veslaři Ondřej Synek a Jakub Podrazil postoupili při svém prvním společném závodě na dvojskifu do semifinále mistrovství Evropy. V italském Varese byli nejprve třetí v dopolední rozjížďce, odpoledne v opravné jízdě ale dojeli druzí a v sobotu budou bojovat o postup do finále. Přímo z rozjížďky prošel do semifinále dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek, přes opravy poté párová čtyřka Filip Zima, Jan Potůček, Tomáš Šišma, Jan Fleissner.

Foto: Sport Invest

Český skifař Ondřej Synek na Vltavě.

Článek

Synek s Podrazilem, kteří chtějí letos stejně jako další čeští účastníci kontinentálního šampionátu bojovat v dodatečné kvalifikaci o postup na olympijské hry v Tokiu, nestačili v rozjížďce na britskou a polskou dvojici. V opravách je následně porazili reprezentanti Švýcarska.

"Rozjížďka nás trochu zaskočila, prakticky dva roky jsme nezávodili a vůbec jsme nevěděli, co od toho čekat," uvedl Synek pro ČTK. "Opravka už byla o malinko lepší. Snažili jsme se držet Švýcarů, ale byli rychlejší, i když jsme je ve druhé polovině pěkně dojížděli," doplnil pětinásobný mistr světa na skifu. "V semifinále pojedeme, co to dá a uvidíme," dodal Synek.

V sobotu čekají opravy, ve kterých ale bude bojovat o postup do finále, dvojku bez kormidelnice Pavlínu Flamíkovou a Annu Šantrůčkovou. V rozjížďce byly třetí. Ze hry o medaile už je skifař Jan Cincibuch, jenž byl v rozjížďce čtvrtý a v opravách třetí. Čeká jej tak start v takzvaném semifinále C/D a boj o 13. místo.

Reklama