Hlavní obsah

Synek s Podrazilem do finále veslařského ME nepostoupili

Aktualizováno

Veslaři Ondřej Synek a Jakub Podrazil nebudou při svém premiérovém startu na dvojskifu bojovat o medaile na mistrovství Evropy. V italském Varese obsadili v semifinále páté místo a v neděli se představí jen ve finále B. Z české výpravy postoupili mezi nejlepších šest posádek jen Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem na dvojskifu lehkých vah.

Foto: Ivana Roháčková

Ondřej Synek (vpravo) a Jakub Podrazil při kontrolních závodech v Račicích.

Článek

Synek s Podrazilem postoupili do semifinále až přes páteční opravy a dnes ve třetí společné soutěžní jízdě je od třetího místa, které zajišťovalo účast ve finále A, dělilo třináct sekund. "Nadšení u nás teď nepanuje, rozhodně jsme měli jiné ambice," napsal ČTK Synek. "Závod se nám nepovedl. Po pětistovce a přechodu do tempa nám to úplně odjelo. Fyzicky na tom jsme, myslím, dobře, ale prostě nepřeneseme sílu do rychlosti. Zítra nás čeká finále B a pak, jak jsme řekli, vše vyhodnotíme," dodal.

Vraštil se Šimánkem, kteří se stejně jako "těžký" dvojskif chtějí pokusit v dodatečné kvalifikaci postoupit na olympijské hry v Tokiu, naopak boj o třetí pozici zvládli. Čtvrté Španěly Caetana Hortu a Manela Balasteguie porazili o tři desetiny sekundy.

Ve finále B se v neděli představí i dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Anna Šantrůčková, které byly v opravách čtvrté, a v semifinále pátá párová čtyřka Filip Zima, Jan Potůček, Tomáš Šišma, Jan Fleissner.

Reklama