Hlavní obsah

Život na zámku střídá boj v nejtěžší konkurenci. A Češi mají co obhajovat

Michal OsobaSport.czPrávo

Zatím si užívají života na zámku, od čtvrtka ale českým slalomářům odstartuje první vrchol olympijské sezony. V italské Ivreji severně od Turína se bude bojovat o evropské medaile.

Foto: Czech canoe

České kanoistky v roli zámeckých paní, zleva Tereza Fišerová, Tereza Kneblová a Gabriela Satková.

Článek

Obvyklé hotely vyměnili za zámecké prostory. „Máme tady spoustu místa, můžeme cvičit i na prostorné zahradě,“ pochvaluje si kanoistka Tereza Fišerová ubytování, které Češi sdílejí s německým týmem. „Ale ten je ve druhé polovině, nepotkáváme se ani na jídle,“ popisuje.

Netradičního prostředí využili čeští slalomáři i k tomu, aby se na společné focení hodili do gala. „Běžně s sebou šaty nevozíme,“ usmívá se Fišerová. „Ale už jsme tu bydleli při soustředění, tak Verča Vojtová s tím nápadem přišla a domluvili jsme se, že si vezmeme šaty. Spojili jsme to i s oslavami narozenin trenérů Jirky Pultery a Jíři Prskavce,“ líčí.

Foto: Czech canoe

Kajakářští elegáni, zleva Vít Přindiš, Vavřinec Hradilek a Jiří Prskavec.

Teď už ale Fišerová a spol. navléknou bundošprajdy a zasednou do lodí při prvním ostrém závodě sezony. Účast na ME si totiž slalomáři vyjeli už vloni, kdy se bojovalo i o olympiádu. O nominaci pro letošní MS a Světové poháry se pojede až po evropském šampionátu.

„Je to trochu nezvyk, ale jeli jsme tu před měsícem závody, ze kterých jsem měla výborný pocit, navíc se mi ta trať tady hodně líbí. Je těžší, hlavně ke konci jsou těžké válce a zvlášť na singlu rozhoduje, kdo se nebojí si něco dovolit. A já se nikdy nebojím,“ usmívá se třiadvacetiletá singlkanoistka, jejíž kategorie si letos odbude olympijskou premiéru.

Češi budou obhajovat hned sedm individuálních medailí z loňského ME v Praze, kam ale kvůli koronavirové krizi některé velmoci nedorazily. „Tady jsou úplně všechny týmy, takže to bude zase plnohodnotná Evropa,“ těší se Fišerová, která má doma dvě evropská a jedno světové stříbro.

Český tým
Kajakáři: Jiří Prskavec, Vavřinec Hradilek, Vít Přindiš, Kateřina Minařík Kudějová, Veronika Vojtová, Antonie Galušková.
Kanoisté: Lukáš Rohan, Vojtěch Heger, Václav Chaloupka, Tereza Fišerová, Gabriela Satková, Tereza Kneblová.
Program mistrovství Evropy
Čtvrtek: 14:00 kvalifikace K1.
Pátek: 9.15 kvalifikace C1, 13.45 hlídky.
Sobota: 9.05 semifinále K1, 12.50 finále.
Neděle: 9.05 semifinále C1, 12.07 finále, 14.06 slalomkros.
Semifinále a finále živě na ČT sport.

Reklama

Související témata: