Hlavní obsah

Tohle je lekce pro všechny misogynní perverzáky, vzkazuje ublížená olympijská medailistka

Melbourne/Praha

Měsíce poté, co australská plavkyně Madeline Grovesová přišla s tvrzením, že na ni měl nevhodně zírat jeden z trenérů a od dalšího měla na svou adresu slyšet úchylnou poznámku, opět víří vody s kauzou sexuálního obtěžování plavkyň. Vynadala misogynním zvrhlíkům a odstoupila z bojů o olympiádu v Tokiu.

Foto: Instagram mad_groves

Australská plavkyně Maddie Grovesová

Článek

Maddie Grovesová na olympijských hrách v Riu získala dvě medaile, ze závodu na 200 metrů motýlek a znakařské čtyřstovky. Teď však vzdala šanci zabojovat o svou další účast pod pěti kruhy. Proč? Už se nemohla dál dívat na sexuální obtěžování mezi plavkyněmi.

„Už nemůžete zneužívat mladé dívky a ženy, hanobit jejich tělo a pak očekávat, že vás budou reprezentovat, abyste si mohli vydělat na roční prémie. Čas vypršel," uvedla v rozhořčeném vzkazu na sociálních sítích.

„Ať se úchyláci třesou strachy z toho, kolik lidí podporuje prohlášení, které ohrožuje jejich existenci," vzkázala, podle svých slov, všem "misogynním perverzákům ve sportu a jejich posluhovačům". Jak je vidět, pro ostrá slova tato šestadvacetiletá plavkyně nechodí daleko.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Maddie Groves (@mad_groves)

Její prohlášení okamžitě vzbudilo rozruch. Australský plavecký výbor jím je znepokojen a opět sportovkyni vyzval k diskusi. Po jejím výroku o nevhodném okukování a sexuální narážce po ní totiž žádal více informací a konkrétní jména, jenže ta Grovesová odmítla sdělit.

Reklama