Hlavní obsah

Dimovová a Rolenc získali na ME ve sjezdu na divoké vodě stříbro ve sprintu

Saber

Čeští vodáci získali na mistrovství Evropy ve sjezdu tři individuální medaile ve sprintu. Pro stříbro si ve Španělsku dojeli kajakářka Barbora Dimovová a kanoista Ondřej Rolenc, bronz za ním přidal věkem ještě junior Matěj Vaněk. Další čtyři medaile, tři stříbrné a jednu bronzovou, vybojovaly české posádky v závěrečných závodech hlídek.

Foto: Ivana Roháčková

Ondřej Rolenc.

Článek

Rolenc druhým místem v C1 zkompletoval medailovou sbírku z letošního šampionátu. "Finálová jízda mi vyšla. V cíli jsem lehce zaváhal a možná jsem tam ztratil pár setinek. Ale nad tím člověk nemůže moc přemýšlet. Jel jsem na své maximum a také jsem maximálně spokojený," uvedl v tiskové zprávě Rolenc, který se ve středu v dlouhém sjezdu postaral o jediné české zlato v Saberu.

Vaňkovi vynesla premiérová účast na seniorském mezinárodním závodě rovnou medaili. "Je to neuvěřitelné. Stále tomu nemohu uvěřit. Dnešní závod bolel, ale vydařil se. Za týden mě čeká juniorské mistrovství Evropy a toto je skvělý start závodní sezony," radoval se Vaněk.

Dimovová nestačila pouze na francouzskou kajakářku Pauline Freslonovou. Pátá skončila Klára Vaňková, které chybělo na stříbrnou Dimovovou pouhých 46 setin.

Rolenc a Daniel Suchánek dojeli na deblkanoi ve finále čtvrtí, stejně jako kanoistka Zuzana Dziadková. Kajakář Vojtěch Matějíček byl šestý.

V hlídkách byli druzí singlkanoisté i deblkanoisté, v obou případech v sestavě s Rolencem, a kajakářky s Dimovovou, na třetím místě dojeli kajakáři. Celkem česká výprava získala ve Španělsku 14 evropských medailí.

Reklama