Hlavní obsah

Vodní slalomáři se MS v Praze nevzdávají, ICF chystá záložní plán

Praha

Organizátoři mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze se nevzdávají a budou chtít uspořádat šampionát v polovině v září i přes zničující povodně, které v těchto dnech devastují areál v Troji. V tomto duchu ujistili čeští vodáci i zástupce Mezinárodní kanoistické federace (ICF), která přesto připravuje záložní plán.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vavřinec Hradilek při Světovém poháru v Troji.

Článek

"Umět jezdit na divoké vodě začíná být vzhledem ke stále se opakujícím masivním povodním evoluční výhoda pro zachování přežití rodu," zní z řad vodáků, kteří zůstávají optimisty a napjatou situaci se snaží zlehčovat. Voda v loděnici už pomalu klesá a brigádníkům se podařilo uklidit nánosy bahna z restaurace a přilehlé tělocvičny. "Už to vypadá docela lidsky, ale pořád musíme hlavně čekat," uvedl trenér Milan Bílý.

Pod vodou je stále kanál a část loděnice, tudíž na rozsah škod budou muset vodní slalomáři ještě počkat. Klíčové je, jestli bude v pořádku jez nad kanálem, elektroinstalace, branky a jejich zavěšení a tribuny pro diváky. "Pokud se podaří sehnat dost peněz, půjde to dát dohromady," věří kanoista Stanislav Ježek, který je momentálně na ME v Krakově, kde jsou rovněž problémy s vysokou vodou.

Zástupci ICF prý připravují záložní plán, pokud by se Česká republika musela pořadatelství MS, které se má v Praze konat po sedmi letech, vzdát. "Čekáme na nějaké zprávy od pořadatelů, kteří čekají, až voda klesne. Připravujeme záložní plán pro případ, že by sem tam mistrovství světa konat nemohlo. Doufám ale, že ho nebudeme muset použít," řekl generální sekretář ICF Simon Toulson.

Reklama

Související témata: