Hlavní obsah

ME vodních slalomářů v Krakově se konat bude, začne v sobotu

Krakov

Situace se zlepšila, mistrovství Evropy vodních slalomářů v Krakově se nejspíš uskuteční, ale ve zkráceném programu. Voda v zatopeném kanálu na řece Visle začala klesat a zlepšila se i předpověď. Ruší se páteční program, vodáci budou závodit v sobotu a v neděli, stále se ale počítá i s variantou, že by se jelo jen v neděli. V tom případě by byly zrušeny závody hlídek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stanislav Ježek ve finálové jízdě SP v Praze Troji.

Článek

Vinou záplav, které postihly celou střední Evropu, se voda v Krakově v kanálu zvedla už v úterý a postupně zatopila spodní třetinu trati. Nyní už ale navzdory předpovědím zhruba o metr a půl klesla. Vodní slalomáři by se tak mohli dostal v pátek na trénink, po kterém se definitivně rozhodně o programu.

"Dohodlo se, že se bude závodit jak v sobotu tak i neděli, což znamená, že se odjedou i závody hlídek. Pojede se pouze jedna kvalifikační jízda a nejlepší postoupí do rovnou do finále," potvrdil dohodnuté změny přímo z Krakova šéftrenér české reprezentace Jiří Pultera. "Aspoň to bude odsýpat," komentoval to kanoista Stanislav Ježek.

V sobotu by jeli kajakáři, kanoisté a kanoistiky jednu kvalifikační jízdu a potom rovnou finále, do kterého postoupí standardně deset nejlepších, s výjimkou kajakářů, kterých bude bojovat o medaile patnáct. V neděli by totéž čekalo zbývající kategorie.

Organizátoři nechtějí opakovat rok 2010, kdy ničivé záplavy postihly Čunovo. Tehdy Slováci museli kvůli velké vodě mistrovství Evropy přeložit na srpnový termín. Vodní slalomáři řeší také problém s vodou v Praze v Troji, kde by se mělo v září konat mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články