Hlavní obsah

OBRAZEM: V bazénu láme jeden rekord za druhým. Česká kráska Baumrtová se na MS neztratí

Překonává a každým dnem neustále vylepšuje jeden český rekord za druhým, na medaili ze světového šampionátu v Barceloně to ale zatím nestačilo. I tak patří Simona Baumrtová k největším nadějím českého plavání. Těšit se tak může alespoň z jedné drobnosti - na šampionátu patří k nejpůvabnějším sportovkyním, mladou Češku z celého startovního pole jen tak žádná sokyně nepřekoná. Nevěříte? Posuďte sami.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Plavkyně Simona Baumrtová.

Článek
Fotogalerie

V bazénech je rodačka z Chomutova jako ryba ve vodě - ve středu vylepšila český rekord na 50 metrů znak a časem 28,20 sekundy obsadila deváté místo. Už předtím zaplavala v barcelonském olympijském areálu Montjuic v závodě na 100 metrů znak čas 59,84, čímž o patnáct setin vylepšila svůj vlastní český rekord a obsadila celkově šesté místo.

Baumrtová, velká naděje českého plavání, ale není jedinou sportovkyní, na kterou se upínají pohledy barcelonských fanoušků. Jen těžko lze přehlédnout Federiku Pellegriniovou z Itálie, která získala na dvousetmetrové trati stříbro. Němka Anna Baderová zase nadchla svým skokem z extrémní výšky 20 metrů, kde obsadila třetí místo.

Na prkně zase řádila čínská dvojice Che C' a Wang Chan. Pódium ozářily medailistky ze závodu na 100 metrů prsa - zlatá Litevka Meilutyteová, stříbrná Ruska Jefimovová i bronzová Američanka Hardyová. To je jen malý výčet nejlepších závodnic, které v katalánské metropoli bojují o cenné kovy.

Reklama