Hlavní obsah

Vodní pólisté Slavie jsou po 53 letech mistry

Praha

Prvoligový tým mužů oddílu vodního póla SK Slavia Praha je čerstvým mistrem České republiky. Titul slaví jako obrovský úspěch, protože ho vybojoval po dlouhých 53 letech. Navíc v roce, kdy jako jeden z mála slávistických oddílů ukončil sezónu na nejvyšší metě. Rozhodující zápas svedl již popáté s obhájcem titulu TJ Fezko Strakonice. Po dvou finálových vítězstvích uhrál potřebný bod za remízu 12:12 a ke čtvrtému zápasu již nenastoupil.

Foto: SK Slavia Praha

Vodní pólisté Slavie slaví mistrovský titul.

Článek

Třetí finálové klání Slavia odehrála na půdě Strakonic. Slávisté do něj nastupovali se šestibodovým náskokem z předcházejících dvou finálových zápasů, které se konaly v pražském Edenu s výsledky 9:8 a 10:5 pro Slavii. Od zisku titulu tak Pražany dělil jeden jediný bod za remízu nebo prohra maximálně o 6 branek. Slávisté zúročili tvrdou přípravu již v prvním ze dvou plánových zápasů a vybojovali remízu 12:12. Ta rozhodla, že letošní titul putuje po více než půl století do pražské Slavie.

„Obrovský úspěch byl dokonán po skvělém závěru sezóny, kdy jsme po dlouhodobé části drželi třetí průběžné místo a postoupili do navazujícího play off. V něm jsme ve třech vítězných utkáních vyřadili Kometu Brno a poté se již pečlivě připravili na tradičního soupeře ze Strakonic. A to nejen herně, ale hlavně psychicky, protože poslední krok bývá nejtěžší. Ale letos byl zároveň nejsladší!" řekl po vítězném zápasu šťastný trenér Martin Musil, který vyzdvihl spolupráci celého mužstva, doprovodu i podporu fanoušků.

Reklama

Související témata: