Hlavní obsah

Čeští vodní slalomáři prošli na MS kvalifikacemi bez ztráty kytičky

Deep Creek

Vodní slalomáři zvládli na MS v americkém Deep Creeku kvalifikace na výtečnou, v semifinále všech pěti disciplín má česká reprezentace kompletní zastoupení po třech lodích.

Foto: Sport.cz

Vodní slalomář Jiří Prskavec.

Článek

Kajakář Jiří Prskavec byl v kvalifikaci druhý, porazil ho jen Francouz Neveu o patnáct setin. „Obě jízdy slušný a nebyly ani na risk. Ostré náboje jsem si schoval napříště," tvrdil. Boj o finálovou desítku absolvuje ještě v pátek před půlnocí našeho času. Stejně jako v kvalifikaci šestý Přindiš a obhájce titulu Hradilek, jenž se do semifinále protáhl z 30. místa.

Z tria kanoistů dopadl nejlépe jedenáctý Vítězslav Gebas, i když dostal 50 sekund penalizaci za neprojetou branku a postup zachraňoval až druhou jízdou. „Po té první jsem trochu zešedivěl," připustil. Mezi semifinalisty se s ním vešli M. Jáně (20.) i Mašek (25.).

Postupový úkol zvládly také kajakářky Hilgertová (9.), Kudějová (11.) a jako poslední Vojtová (30.), která se dokázala výrazně zlepšit ve druhé jízdě. „Trať jsem měla už od včerejška dobře prohlédnutou, je to delší než bývá obvyklé a tím i fyzicky náročnější. Podstatné věci mi na ni vyšly, což je velmi solidní základ pro semifinále a případně i dál," pochvalovala si 46letá Štěpánka Hilgertová.

V neolympijské disciplíně C1 byla Kateřina Hošková nejrychlejší. „První čas je fajn, ale nic neznamená. Loni jsem v Praze taky vyhrála kvalifikaci, a pak ani nepostoupila do finále, takže spíš myslím na to, abych to v sobotu někde výrazně nepokazila," tvrdila. Postoupily také Jančová (6.) a Satková (15.).

Deblkanoisté jeli rovněž jen o dvacet semifinálových místenek, které dokázali získat Karlovský-J. Jáně (5.), Kašpar-Šindler (7.) i Vrzáň-Koplík (18.).

„Trenér říkal, že je s výsledkem spokojený, protože rozkaz byl, abychom nebyli do první trojky, abychom z toho nebyli extrémně nervózní. To jsme splnili, pohlídali jsme všechno, co jsme měli," řekl háček nejúspěšnějšího českého deblu Ondřej Karlovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články