Hlavní obsah

Bolí záda i nohy, teď trpí i játra, postěžoval si skifařský šampión Synek, že vánočních akcí bylo až příliš

Praha

Postěžoval si. Na únavu, jež jím v předvánočním čase cloumá, na bolavá záda i nohy. „A teď se přidala i játra, která trpí. Vánočních akcí a večírků už bylo nějak příliš,“ netajil veslařský mistr světa na skifu Ondřej Synek, jak moc se těší na nastávající sváteční dny, kdy si konečně užije alespoň trochu klidu a odpočinku.

Foto: Ondřej Pýcha pro SPORT INVEST Group

Skifařský šampión Ondřej Synek.

Článek

S odpočinkem to bude samozřejmě relativní... „Už v listopadu jsem začal s přípravou na novou sezónu, takže jedu pochopitelně dál. Zvláště, když se mně v trénincích daří a stále se zlepšuji. Jen aby vydrželo zdraví," přeje si Ondřej Synek.

Během vánočních svátků ale přece jen zvolní. „Tentokrát budeme s manželkou a dětmi doma. Sami, bez babiček. Dárky obstarala žena a je jich tolik, že si až říkám, zda jsme to nepřepískli a zda děti byly tak hodné, aby si je zasloužily."

Ani na nákup tradičního kapra neměl v nabitých předvánočních dnech čas. Natož aby šel k vodě a sám ho chytil. „S tím bych fakt problém neměl, protože děda byl vášnivý rybář, takže kapra jsme mívali mockrát do roka. Ale spíš trefím kapra veslem, než abych nahodil někde u řeky udici," žertoval dobře naladěný Synek.

„Opravdovou vánoční pohodu si užiju, až skončím se sportem. Už se těším, jak třeba na dva týdny vypnu a budu odpočívat, jako jiní lidé. Ale ještě musím vydržet, protože mou motivací je teď olympiáda v Riu," dodával už ve vážné rovině Ondřej Synek.

Nový rok oslaví decentně

„Zdá se to neuvěřitelné, ale ve vrcholovém sportu začínám už patnáctou sezónu. Veslování je velká dřina, takže tělo je dost opotřebované. Záda i nohy bolí, teď po spoustě vánočních večírků a akcí trpí i játra," postěžoval si.

I proto si i Silvestr bude raději užívat v rodinném kruhu. „Vyrazíme za bratrancem, který má také dvě děcka, takže příchod Nového roku oslavíme decentně," plánuje, ale nějaká předsevzetí si do něho nedává.

„To jsem nedělal nikdy, protože na předsevzetí nevěřím. Přeji si jen, aby vydrželo zdraví, protože to budu potřebovat, abych zopakoval právě končící rok," netajil se se svou jedinou touhou Ondřej Synek.

Končící rok 2014 byl pro něho dobrým rokem. „Co dobrým, byl přímo super. To proto, že mě Novozélanďan Drysdale v závodech Světového poháru dvakrát porazil, což mě nakoplo, takže jsem ho na mistrovství světa porazil."

Reklama