Hlavní obsah

Plavkyně Hlaváčová doprovodí Španěla Mecu při pokusu o rekord

Yvetta Hlaváčová pomůže španělskému dálkovému plavci Davidu Mecovi při pokusu uplavat v moři rekordní vzdálenost zhruba 110 kilometrů. Česká přemožitelka průlivu La Manche bude působit v roli trenérky i doprovodné plavkyně. Meca odstartuje v úterý dopoledne.

Foto: PRÁVO

Plavkyně Yvetta Hlaváčová

Článek

"Pokud by se mu pokus vydařil, dostane luxusní vilu na břehu moře a další ceny," řekla v pondělí z Costa Bravy Hlaváčová. "Plavba by podle propočtů měla trvat čtyřiadvacet hodin. Moře má teplotu pouze patnáct stupňů," prohlásila Hlaváčová.

Česká plavkyně pojede na jedné ze čtyř doprovodných lodí. Dvě další povezou pouze novináře. "Celá akce má ve Španělsku velkou mediální propagaci. Na doprovodných lodích budou kameramani z osmi televizních stanic," dodala Hlaváčová.

Hlavní obavu má z toho, že na lodích nejsou toalety a doprovod bude vedle ní tvořit pouze mužská posádka. "Musím se ovládnout a pít co nejméně. Nerada bych se dostala na titulní stránku novin. Čekají mě napínavé zážitky," řekla Hlaváčová.

Španělský mistr světa v dálkovém plavání David Meca loni na konci srpna překonal kanál La Manche v čase sedm hodin a 22 minut. Zůstal tak jen 19 minut za rekordním výkonem Němce Christofa Wandratsche.

Právě Meca má na oplátku doprovázet Hlaváčovou v létě při přeplavbě průlivu mezi Anglií a Francií, který chce Hlaváčová jako první česká plavkyně zdolat oběma směry.

Reklama

Související témata: