Hlavní obsah

Na ME ve vodním slalomu prošlo z kvalifikace 13 českých lodí

Kajakáři Jiří Prskavec, Vavřinec Hradilek i Vít Přindiš na mistrovství Evropy ve vodním slalomu bez potíží postoupili z kvalifikace do sobotních bojů o medaile. O tom, kdo ze silné trojice obsadí zbylé místo v českém olympijském týmu, se tak rozhodne až v semifinále, případně finále. V Liptovském Mikuláši v kvalifikaci uspělo třináct českých lodí, vypadli pouze kanoista Lukáš Rohan a deblkanoisté Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Vavřinec Hradilek

Článek

Prskavec, který je na tom z tria soupeřů v boji o olympiádu nejlépe na základě nominačních bodů, byl hned v první jízdě druhý se ztrátou 65 setin na domácího Slováka Jakuba Grigara. Hradilek obsadil sedmé místo, Přindiš postoupil jako dvanáctý.

Mezi kanoisty prošel hned z první jízdy do dalších bojů již jistý olympionik Vítězslav Gebas. Opravu musel absolvovat Tomáš Rak, který postoupil jako poslední, třicátý.

Kanoistky i kajakářky uspěly všechny, podruhé musela jet pouze Karolína Galušková. Po první jízdě postoupila bez potíží mistryně světa Kateřina Kudějová, Štěpánka Hilgertová uspěla s protestem proti dotyku branky, díky tomu byla v semifinále už v polovině kvalifikace.

Reklama