Hlavní obsah

Sjezdaři na divoké vodě mají tři zlata z MS v hlídkách

Čeští reprezentanti vybojovali v závodech hlídek na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě tři ze čtyř zlatých medailí. Na cenný kov nedosáhli jen kajakáři. Tituly získali kanoisté Ondřej Rolenc, Antonín Haleš a Vladimír Slanina, kajakářky Anežka Paloudová, Martina Satková a Tereza Brožová a deblkanoisté Marek Rygel s Petrem Veselým, Filip Jelínek s Václavem Kristkem a Martin Novák s Antonínem Halešem.

Foto: Berka Kanoe.cz/Aleš, ČTK

Anežka Paloudová (vlevo) aMartina Satková. Archivní foto.

Článek

Singlkanoisté vybojovali zlato s náskokem čtyři sekund na hlídku Německa. "Už po včerejším dlouhém závodě jsme věděli, že podle individuálních výsledků můžeme bojovat o zlato," okomentoval na svazovém webu výkon zlatého českého tria Slanina.

Kajakářky vrátily titul do České republiky po deseti letech. "Už na prvním mezičasu jsme dostaly informaci, že jsme ve vedení. To nás nakoplo a náskok už jsme jen zvyšovaly. Z medaile máme obrovskou radost," řekla Brožová.

Zlatý hattrick završili deblkanoisté. "V letošní sezoně jsme všichni velmi vyrovnaní. Při včerejším dlouhém sjezdu jsme všechny tři posádky skončily v jedné vteřině, byli jsme vyrovnaní. A deblová radost je dvojnásobná radost," zářil po zisku titulu Novák.

Naopak hlídka kajakářů ve složení Kamil Mrůzek, Tomáš Slovák a Filip Hric nepřivezla medaili poprvé po šestnácti letech.

V sobotu dopoledne odstartuje druhá polovina MS závody ve sprintu, jehož finále se pojede v devět hodin večer za umělého osvětlení. V neděli program šampionátu uzavře závod hlídek ve sprintu.

Mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě v Banja Luce (Bosna):
Muži:
3xK1:
1. Německo 13:39,46
...5. ČR (Mrůzek, Slovák, Hric) -31,64.
3xC1:
1. ČR (Rolenc, Haleš, Slanina) 15:10,36.
3xC2:
1. ČR (Jelínek/Kristek, Haleš/Novák, Rygel/Veselý) 14:58,53.
Ženy:
3xK1:
1. ČR (Paloudová, Brožová, Satková) 14:55,96.

Reklama