Hlavní obsah

Mistrovství světa ve sjezdu doplní koncerty i vodní karneval

Před hotelem Thermal v Karlových Varech bylo v pondělí večer slavnostně zahájeno mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě. Šampionát vyvrcholí ve středu klasickým závodem, v pátek sprintem a sobotním závodem hlídek. Do Varů zamířili kanoisté ze 24 zemí, český tým bude patřit mezi favority ve všech disciplínách.

Foto: Archiv

Ilustrační foto.

Článek

Hlavní hvězdou je Michala Mrůzková, která pod dívčím jménem Strnadová před čtyřmi roky získala tituly na obou tratích.  "Na medaili věřím i Kamilu Mrůzkovi a Tomáši Slovákovi," řekl ČTK reprezentační kouč Robert Knebel.

Tým přijel do Karlových Varů v neděli, na Teplé ale v letošním roce již třikrát trénoval. Právě znalost trati by měla být výhodou. "To určitě, letos jsme tady využili velkou vodu při deštích a několikrát trénovali," upřesnil Knebel.

Týdenní šampionát provází tradičně bohatý program. V rámci projektu Kanoe Mattoni Fest se v Karlových Varech uskuteční závod v rychlostním veslování na trenažéru, závod v eskymáckých obratech, silácký den či závod městem na kolečkových bruslích.

V neděli týdenní program vyvrcholí vodním karnevalem a soutěží o nejoriginálnější plavidlo. Na západ Čech se sjedou i hudební hvězdy, které budou před Thermalem každý den až do neděle. Koncertní program odstartují dnes Mňága a Ždorp a Clou, zítra hrají slovenští hosté No Name a Peha.

Reklama

Související témata: