Hlavní obsah

Synek po semifinálovém triumfu nadšeně zamával divákům, premiéra ale nepotkal

Račice

Bezpečně prošel skifař Ondřej Synek do nedělního finále mistrovství Evropy ve veslování. Předvedl nejlepší semifinálový čas a na račickém kanále si vychutnával zasloužený aplaus slušně zaplněných tribun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český skifař Ondřej Synek si s přehledem zajistil na ME v Račicích finále.

Článek

„Bylo to super, a když mi lidé tak hodně tleskali, tak jsem jim na oplátku zamával. Jako gesto i poděkování, že vím, že tam jsou. Pochvalu zaslouží i organizátoři a všichni dobrovolníci, protože je super, co předvádějí. Moc nám to pomáhá," neskrýval Synek nadšení z dosavadního průběhu ME.

Areál v Račicích během sobotních semifinálových jízd navštívil i český premiér Bohuslav Sobotka, ale se Synkem se nakonec nepotkal. „Vím, že tu byl, ale nemluvil jsem s ním, protože jsem se po jízdě rozhodl ještě si dát jedno kolečko na vyveslování. A on potom už musel zase někam odjet," usmíval se 34letý český skifař, z nějž sálá v Račicích pohoda.

„Pocitově je to hodně dobré. Dostávám se do tempa, jezdím stabilně a rychle. Semifinále jsem odjel, jak jsem chtěl a z první pozice jsem si to vlastně celé kontroloval," konstatoval v loděnici Synek, který by měl být v Račicích největším trumfem české výpravy.

V neděli po čtrnácté hodině se může těšit na boj o zlato s Chorvatem Damirem Martinem. „Nepodceňuju nikoho z finalistů, ale Martin je opravdu vážný soupeř. Obhajuje zlato, skvěle si vedl i při olympiádě v Riu a sem určitě přijel také dobře připravený. Když jsme se potkali, tak mi sice říkal, že by potřeboval být rychlejší, ale já vím své," prohlásil Synek.

Reklama

Související témata: