Hlavní obsah

Moravčíková zbořila český rekord a pošilhává po finále

Aktualizováno

Český rekord ukrojený o dvaapadesát setin a suverénní postup do večerního semifinále. Martina Moravčíková ve středu dopoledne na mistrovství světa v Budapešti v rozplavbě závodu na 200 metrů prsa dohmátla v čase 2:25,26 min. a v šestnáctce postupujících jí patřilo osmé místo. Před soubojem o elitní osmičku (dnes v 18.50) pozice hodně nadějná.

Moravčíková zbořila český rekord a pošilhává po fináleVideo: ČSPS

 
Článek
Fotogalerie

Osmadvacetiletá závodnice pražských Bohemians - spolu se Španělkou Vallovou suverénně nejstarší ve startovním poli - se nenechala po startu vybláznit rytmem Japonky Aokiové v sousední dráze a po mohutném finiši dohmátla druhá v novém českém rekordu. „Od začátku jsem jela svoje tempo. Vzpomněla jsem si na slova trenéra, že co na první padesátce ušetřím, to budu mít na poslední," líčila u bazénu s rozzářeným úsměvem.

V součtu časů osmé místo dává Moravčíkové jistotu, že večer poplave před našlapanými tribunami Duna Arény ve výhodnější dráze blíž středu. „Budu se snažit nechat vynést člověkem, který poplave vedle. I když je to ošidné, holky tam jsou o tři levely dál a jsou schopné plavat 2:19. To mi ale dává motivaci. Zkouknu ještě mezičasy, uvidíme, co se z toho dá vydolovat," přemítala.

Osmé místo v rozplavbách nutně vyvolává myšlenky na možná postup do finále, Moravčíková se ale možnou senzací nechce nechat rozhodit. „Šla jsem do závodu s tím, že chci plavat večer. Víc se toho moc vymyslet nedá, hlavní je být psychicky v pohodě. Půjdu se vyplavat, zajdu na masáž, dám si kotel těstovin. A budu doufat, že se nebude opakovat situace z Londýna (loňské ME - pozn. red.), kde jsem vyhořela. Doufám, že to zvládnu," dodala.

Další čeští plavci se dopoledne postupovým příčkám nepřiblížili. Anna Kolářová skončila v rozplavbách závodu na 100 metrů volný způsob šestadvacátá, Roman Dmytrijev obsadil na znakařské dvoustovce 30. místo.

Reklama

Související témata: