Hlavní obsah

Kanoistka Ježová má bronz z mistrovství světa v maratónu

Pietermaritzburg

Kanoistka Jana Ježová získala při své premiéře na mistrovství světa v maratónu bronzovou medaili. V jihoafrickém Pietermaritzburgu skončila třetí na trati 19 km za vítěznou Ukrajinkou Ljudmilou Babakovou a Maďarkou Zsanett Lakatosovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanoistky Lenka Součková (vpředu) a Jana Ježová v rozjížďce na 500 m během mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Račicích.

Článek

Za vítězkou zaostala Ježová o osm a půl minuty, na Lakatosovou ztratila přes tři minuty. Medaili vybojovala dva týdny poté, co obsadila na mistrovství světa v Račicích osmé místo na olympijské trati 200 metrů.

Před maratónským šampionátem příliš nevěděla, co má očekávat. "Velkou výzvou je pro mě nejen délka tratě, ale i obrátky, přeběhy, občerstvování za jízdy, pumpa v kanoi a loď samotná. Jsem zvyklá jezdit na čtrnáctikilové lodi s hranatým dnem, teď pojedu na desetikilové s kulatým dnem. Má úplně jiné jízdní vlastnosti. Má větší setrvačnost, ale dá si na čas, než se rozjede," uvedla šestadvacetiletá kanoistka před startem v JAR.

Další finalistka z Račic a předloňská mistryně světa v maratónu Anna Kožíšková skončila na kajaku pátá. K medailí jí v cíli závodu na 26,2 km scházelo 52 sekund. Kanoista Jakub Březina byl sedmý a kajakář Jakub Adam obsadil osmé místo.

Reklama