Hlavní obsah

Antošová s Fleissnerovou postoupily do semifinále MS, párová čtyřka lehkých vah musí do oprav

Sarasota
Aktualizováno

Úřadující evropské šampionky na dvojskifu Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová úspěšně vstoupily do mistrovství světa ve veslování v americké Sarasotě. České reprezentantky obsadily v úvodní rozjížďce třetí místo a další vystoupení je čeká až v pátek, kdy budou na Floridě usilovat o premiérový postup do bojů o medaile na vrcholné akci roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dvojskif žen Lenka Antošová (vpravo) a Kristýna Fleissnerová během rozjížďek v rámci Mistrovství Evropy 2017 ve veslování, dne 26. května 2017 v Račicích.

Článek

Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše se mezi postupující trojicí držely celou trať, většinou byly druhé. V závěru dlouho vedoucí Australanky Madeleine Edmundsovou a Olympii Alderseyovou předstihla ještě litevská dvojice Ieva Adomavičiuteová a Milda Valčiukaiteová. Antošovou s Fleissnerovou nakonec od prvního místa dělilo přes pět sekund.

Párová čtyřka lehkých vah Jan Hájek, Milan Viktora, Jan Vetešník, Jiří Kopáč obsadila v rozjížďce čtvrté místo a o postup do semifinále bude bojovat v úterní opravě.

Posádka vedená veslovodem Hájkem přitom byla na prvním mezičase nejrychlejší a ještě na metě 1500 metrů držela druhou pozici zajišťující přímý postup do semifinále. Ve finiši ale čeští reprezentanti na soupeře nestačili, propadli se a po vypuštěném závěru zaostali za nejrychlejšími Řeky o více než devět sekund.

Čtvrtá byla na úvod MS i skifařka Lucie Žabová, kterou také čeká oprava. Třiadvacetiletá veslařka v USA startuje místo Miroslavy Topinkové Knapkové, která je na mateřské dovolené. Žabová se držela na čtvrtém místě od startu do cíle a za nejrychlejší Britkou Victorií Thornleyovou zaostala o téměř 18 sekund. Podruhé se na Floridě představí ve středu.

Reklama