Hlavní obsah

Kudějová zajela nejlíp v sezóně. Ale příště ať závodíme první my, žádá

Pau

K obhajobě zlata z mistrovství světa měla kajakářka Kateřina Kudějová ve francouzském Pau daleko, ale pátým místem ve finále zajela svůj nejlepší výsledek sezóny a také jasně nejlepší český výsledek druhého finálového dne MS, kdy o medaile jeli kanoisté a kajakářky.

Foto: Ivana Roháčková

Kajakářka Kateřina Kudějová po finále mistrovství světa v Pau.

Článek

Jste s výsledkem spokojená s ohledem na ne zrovna ideální vývoj sezóny?

Určitě jsem. Už po Seu (finále SP) jsme si trošku říkala, že to je lepší a mohlo by to jet. A po sezóně, jakou jsem měla, jsem hrozně ráda za finále.

Obzvlášť semifinálová jízda byla možná vaší nejlepší v sezóně.

Byla jsem s ní hrozně spokojená, i když jsem možná někde ztratila. Určitě byla jedna z nejlepších. Sice jsem i v nominaci na začátku sezóny měla dobré výsledky, ale po jízdě jsem nebyla spokojená. Tady ano.

I po finálové jízdě?

Ta už nebyla úplně dobrá. Jak mi tu předtím vycházelo všechno, nastoupila jsem na špatnou vlnu a už to tak dobře nešlo. Nejelo mi to od startu, už první protivoda byla špatná, pak jsem měla smůlu i na vodu.

Byla trať náročná? Už čtvrtá kajakářka ztrácela na vítěznou Jessicu Foxovou přes deset sekund…

Ani si nemyslím, právě mě překvapilo, že to nebylo tak těžké. Čekala jsem, že holky budou hrozně kazit a nebylo to tak. Ty časy, co holky jezdily, byly neuvěřitelné.

Jak se závodilo po pátečním prvním finálovém dni, kdy český tým slavil tři medaile ze závodu kajakářů a kanoistek?

To je fakt strašné. Myslím, že by se to mělo střídat a příští rok by zase měli dát nás první, protože tohle se fakt nedá. (úsměv) Já se během kvalifikace bála, abych nezávodila dneska jako jediná, naštěstí jsme postoupili aspoň tři. Ale stejně to bylo strašné, už jsme si říkali, že tohle nechceme.

Vás zase mohlo povzbudit, že jste se v pátek stala tetou.

Psala jsem si se ségrou a mezi řečí říkala, že už jí vyvolávali porod. Tak jsem pořád čekala na zprávu, kdy přijde, a psala až dneska těsně před semifinále.

Jaké bude vaše celkové hodnocení sezóny? Zažila jste i lepší roky.

Bohužel, nejsem s ní moc spokojená. Někdy je prostě horší sezóna, jindy lepší, ale prostě se z toho musíte vždycky zvednout a pokračovat dál.

Platí vaše plány na dlouhou zimní přípravu na Novém Zélandu?

Počítám s tím a hrozně se těším. Hlava si odpočine, nebude to takové bušení v zimě, spíš odreagování. Odjíždím 16. listopadu, vracím se 12. března, nebudu v Česku ani na Vánoce. Na měsíc za mnou přijede přítel, v lednu dorazí od nás ze skupiny Ondra Tunka s Lukášem Rohanem a po třech týdnech se přesuneme na měsíc a půl přesuneme na soustředění do Austrálie.

Reklama