Hlavní obsah

V dalších hlídkách cinkala českým vodákům stříbra

PRAHA

Další dvě týmové medaile získali čeští kanoisté na domácím mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze-Troji. Po pátečním zlatém úspěchu deblkanoistů se o den později radovali ze stříbrných medailí hlídky kanoistů a kajakářek. Blíže zlatu byly především zástupkyně něžnějšího pohlaví, ale na druhé místo je odsunuly trestné šťouchy ve druhé jízdě.

Foto: Petr Cihelka

Česká hlídka v kategorii C1 ve složení Tomáš Indruch, Jan Mašek a Stanislav Ježek na MS ve vodním slalomu v Praze-Troji.

Článek
Fotogalerie

Hned na druhé brance trojského kanálu se šťouchu nevyvarovala Marie Řihošková, stejná závodnice chybovala i na brance číslo dvanáct, a branku číslo šestnáct zase neprojela čistě Štěpánka Hilgertová. Ta po závodě působila hodně rozmrzelým dojmem. "Jsme hodně zklamané, udělala jsem šťouch, co nás připravil o zlato. Prostě jsem jim to zkazila a budu se jim muset omluvit," sypala si trochu neprávem popel na hlavu naše nejzkušenější závodnice.

"Jestli se ona bude jednou omlouvat, tak já budu muset asi čtyřikrát," byla si vědoma svých dvou chyb Řihošková. "Hlavně ten ´plesk´ na druhé bráně byl hodně školácká chyba. Trochu mi to sice fouklo, ale stejně je to brána na rovné vodě a tam bych měla od těch tyček mít tak třicet čísel rezervu. Jela jsem prostě moc blízko, úplně zbytečně," přidala Řihošková další sebekritiku českých závodnic.

Ježkovi uplavalo pádlo

Třetí z českého týmu Irena Pavelková trávila první okamžiky v cíli v domnění, že její kolegyně udělaly pouze jednu chybu. "Až pak jsem zjistila, že máme další šťouchy. Čekala jsem, že na domácí trati vyhrajeme, ale šest vteřin navíc je prostě moc," vykládala. Vítězství v závodě tak spadlo do klína Francouzkám, bronz braly Němky.

Se stříbrem se museli spokojit i kanoisté ve složení Ježek, Indruch, Mašek, jenž se rovněž nevyvarovali hrubé chyby. Stanislavu Ježkovi totiž při druhé jízdě uplavalo pádlo. "No to byla obrovská chyba a asi nás to stálo vítězství. Pak už jsme mohli Němce stáhnout, jen pokud by něco pokazili. Oni ale žádnou chybu neudělali, takže zlato bylo spíš v rovině snů. Ale lepší než být čtvrtí," vykládal po závodě věčně dobře naložený Ježek.

Slovákům chyběly na medaile dvě setiny vteřiny

Závod vyhrála suverénní trojice Pfanmöller, Bettge, Benzen z Německa, která kralovala oběma jízdám. Bronz brali k velkému překvapení závodníci z Velké Británie, Slovákům utekla medaile o neuvěřitelné dvě setiny vteřiny. Naprosto stejně smolně ostatně dopadli naši sousedé i v závodě kajakářek. Také ony ztratily na bronzové Němky dvě setiny vteřiny.

MS ve vodním slalomu - hlídky
3xC1: 1. Německo (Benzien, Bettge, Pfannmöller) 233,24 (2 trestné sekundy), 2. Česká republika (Ježek, Mašek, Indruch) 237,68, 3. Velká Británie 245,51 (4).
3xK1w: 1. Francie (Picheryová, Ferová, Gaspardová) 264,87 (4), 2. Česká republika (Hilgertová, Pavelková, Řihošková) 265,88 (6), 3. Německo 268,85 (4).

Reklama

Související témata: