Hlavní obsah

Kanoista Ježek zvládl organizaci i vyhrávat medaile

PRAHA

Před začátkem mistrovství světa ve vodním slalomu nechyběl Stanislav Ježek na žádné tiskové konferenci prezentující vrcholnou událost české kanoistiky. Ne že by snad šlo o takovou hvězdu české výpravy, ale proto, že byl důležitým členem organizačního týmu celého šampionátu. Přesto zvládl v trojském kanále získat i dvě cenné medaile jako závodník.

Foto: Petr Cihelka

Kanoista Stanislav Ježek na MS ve vodním slalomu.

Článek

Během pěti dnů mistrovství světa se takřka nezastavil. Jakožto osoba zodpovědná na MS za informační technologie neustále zjišťoval a organizoval co bylo třeba. Od chodu oficiálních webových stránek šampionátu až po kvalitní příjem internetu v tiskovém centru. A vedle toho musel ještě stíhat ladit formu v závodech na trojském kanále.

Nejprve smůla, poté medaile

Navíc se na něj začala lepit smůla. Byl to on, kdo před šampionátem, který si zčásti pořádně připravovali čeští závodníci sami, poslal Jaroslava Pollerta upevnit kabely na štaflích, ze kterých deblkanoista spadl a málem byla ohrožena jeho účast v závodech. A v sobotu mu při závodě hlídek kanoistů uplavalo pádlo, což zřejmě připravilo český tým o zlato.

Všechno si ale vynahradil v závěrečný den šampionátu, kdy sklidil  zasloužené ovoce své práce jako pořadatel i závodník. V závodě kanoistů byli lepší než on pouze fenomenální Slovák Martikán a suverén sezóny Estanguet z Francie. "Estanguet s Martikánem jsou prostě o něco lepší, to musím uznat. To že jsem se za ně dostal na třetí místo, je pro mě neskutečnej úspěch. Doufal jsem, že pojedu nějakou pěknou jízdu, za kterou se nebudu muset stydět. Ambice na medaili jsem si nedělal," řekl těsně po skončení závodu.

V Troji se mu předtím nedařilo

Devětadvacetiletý závodník jel během své kariéry pouze dvakrát finále mistrovství světa a pokaždé zůstal na posledním desátém místě. V Troji byl sice doma, ale místní trať mu nikdy příliš nesedla. "Tady v Troji se mi nikdy moc nevedlo, tak jsem to dneska snad konečně zlomil," usmíval se věčně usměvavý a mezi závodníky oblíbený Ježek.

Spokojen mohl být i s celou organizací šampionátu, na níž se nemalou měrou podílel. K trojskému kanálu si i přes nepřízeň počasí našlo každý den mnoho fanoušků a postarali se o skvělé prostředí všem závodícím. "Ta atmosféra byla fantastická, taková tady nikdy předtím nebyla. Moc děkuju všem divákům a pořadatelům, kteří nejsou tolik vidět. Doufám, že se ještě někdy podaří takovýhle šampionát u nás v republice uspořádat," dodal Ježek na závěr.

Reklama