Hlavní obsah

Elsterová si dovolenou kvůli Turínu brát nemusí

Když Petra Elsterová křtila olympijský snowboard, už jí docházelo, že tentokrát se na největší sportovní svátek podívá. Po zkušenostech z minulých her, kdy jí vinou zmatků v nominačních kritériích start unikl, byla ve svých plánech dlouho obezřetná.

Článek

"Definitivní to je asi čtrnáct dní. Sice jsem kritéria měla splněná už z minulé sezóny, ale čekala jsem na posvěcení od olympijského výboru," vykládá snowboardistka, která se v Itálii představí v paralelním obřím slalomu.

Snowboarding není její obživa. "Na to bych musela jezdit pravidelně do šestnáctky ve Světovém poháru." V Liberci provozuje se dvěma společníky obchod se snowboardy a vybavením na prkno". "Kolegové jsou smíření s tím, že teď v práci chvíli nebudu, a pak holt budu muset pracovat víc," pousměje se Elsterová. "Oproti ostatním jsem amatérka," dodává.

Od svazu dostala 250 tisíc korun na sezónu, od liberecké Dukly 150 tisíc a na odměnách si vyjede kolem 50 tisíc. "Člověk do toho musí pořád dávat i své peníze," přiznává. Například nový snowboard, jaký včera Elsterová křtila, vyjde na tisíc švýcarských franků (asi 19 000 Kč) a na sezónu potřebuje dva. Profesionálkou se už nestane. "Ale kdybych byla mladší, asi by mě to lákalo," uvažuje dvaatřicetiletá Elsterová. V Turíně se možná rozloučí. "Nechci to říkat najisto, ale možné to je."

Reklama