Hlavní obsah

Bajc prý uvažoval, že nepojede na ZOH

PRAHA

Povede trenér Vasja Bajc české skokany na lyžích i po olympijských hrách v Turíně? Nedávné neshody mezi slovinským koučem a vedením skokanského úseku Svazu lyžařů se v úterý znovu přiostřily kvůli článku na internetu a Bajc prý dokonce zvažoval, že do dějiště XX. zimní olympiády vůbec nepojede!

Článek

Bajce podle šéfa úseku Leoše Škody rozčílil článek na serveru skoky.cz, který kritizuje složení realizačního týmu pro Turín. Server provozuje bývalý skokan Jaroslav Sakala, s nímž spolupracuje i člen "Jandys týmu" a Jandův manažer František Jež.

"Řekl mi, že ho to tak rozčílilo, že na olympiádu nepojede," tlumočil Bajcova slova Škoda. "Říkal, ať to klidně prozradím novinářům, protože to je urážející," dodal. Bajc je nyní ve Slovinsku a telefon nezvedl.

V článku autor kritizuje funkce Škody, který figuruje v týmu jako servisman, a Rostislava Jozífka, jenž do Turína podle oficiální brožury Českého olympijského výboru (ČOV) cestuje jako organizační pracovník. "Na OH nesmí odjet nikdo z českých koučů, dokonce ani oficiální asistent trenéra Ivan Zupan. Zabrali by totiž dvě místa našim funkcionářům!" píše se na serveru skoky.cz.

Jež neví, co Bajce k jeho prohlášení vedlo. "Je trenér a psycholog, který pomohl Jakubovi na špičku. Takže nechápu, proč to řekl právě teď, jestli to tedy řekl," podivil se Jež. "Každopádně jsem z toho zděšený a v šoku," řekl.

Řešení po olympiádě

Škodovi prý nezbývalo nic jiného, než Bajce přesvědčit, že tento krok by byl unáhlený. "Chci, abychom si sedli po olympiádě a vyřešili to," pravil Škoda.

Stejný názor má i Jež. "Já jsem zažil plno sporů a problémů, ale vždycky byl na prvním místě skokan. Pokud jsou nějaké problémy, měly by se vyřešit po olympiádě. V tuhletu dobu je to hodně nefér," řekl. "Ale neznám všechny okolnosti, nechci se k tomu raději ani moc vyjadřovat," doplnil manažer.

Bajc se už před dvěma týdny nechal slyšet, že mu poměry v českém skoku vadí a po sezóně ukončí se svazem spolupráci. Složení českého týmu skokanů pro Turín sám navrhl. "Dal si požadavek, který ČOV splnil, a druhá strana to kritizuje," vykládal Škoda. "A názvy našich funkcí? Ty jsou podle tabulek ČOV," doplnil.

Myslel občas horkokrevný Bajc svá slova vážně? "Nabídky má, co si budeme povídat. Rozhodně to nebyla slova do větru," tvrdil Škoda, jenž si je prý vědom, že v konečném důsledku bude poškozen právě Janda. Před těmito skandály se ho ale vědomě nesnažil chránit a Bajcova slova si nenechal pro sebe. "Protože když se neozvu, tak mi Vasja potom vynadá, že jsem jako šéf nic neudělal," vysvětlil Škoda.

Reklama

Související témata: