Hlavní obsah

Průchu zranění mrzí, ale na světě jsou podle něho horší věci

NEW YORK

Francouzské hole, o něž se teď kvůli čerstvě zraněnému kolenu musí opírat, hokejový útočník New York Rangers Petr Průcha zjevně neovládá se stejnou jistotou jako hokejku nebo brusle. Je to poprvé, co ho zranění vyřadilo ze hry a krátce před olympiádou i z české reprezentace. Zklamání je na něm vidět, i když sám říká, že jsou na světě mnohem horší situace.

Článek

Na led by se chtěl vrátit dříve než za měsíc, jak mu předpověděli lékaři.

"Prostě se to stalo a musí se to tak brát. Stačí si večer zapnout zprávy a uvidíte, že jsou tam miliónkrát horší věci než nějaké zraněné koleno. Není to žádná tragédie," řekl Průcha českým novinářům po středečním zápase proti Ottawě, který Rangers vyhráli 5:1.

Zhacená šance zahrát si na olympiádě, která v italském Turínu začíná už o víkendu, ho očividně mrzí. Ale jak sám říká, dokáže se od toho oprostit. "Když vám to ale někdo každou chvíli připomíná, tak to není nic příjemného. Možná že to bude horší, až začne olympiáda, uvidím kluky a budu si říkat, že jsem tam mohl být také. Ale nevím, snad to bude v klidu," uvedl třiadvacetiletý mistr světa z loňského šampionátu ve Vídni.

Návrat snad dřív než za měsíc

Měsíční hokejovou přestávku, kterou odhadují lékaři, si nedovede představit. "Doufám, že budu zpátky ještě dřív než za měsíc a že stihnu už první zápas NHL po olympiádě," prohlásil nováček v zámořské soutěži.

Situace, při níž se zranil, nebyla podle něho nijak neobvyklá. "Vyhazoval jsem puk ze třetiny a viděl jsem, jak na mě jede hráč Philadelphie. Zabrzdil jsem a nechal ho, aby narazil mimo mě, ale nechal jsem tam nohu a on narazil přímo do mého kolena. Bylo to stejné jako tisíc nárazů před tím, ale tentokrát se tam něco porouchalo," popsal kritický okamžik sobotního zápasu.

Olympijskou pauzu v NHL využije bývalý pardubický útočník k doléčení, které by mohl, jak doufá, částečně absolvovat i doma v České republice. "Na to se docela těším, ale ještě to není úplně jisté," poznamenal Průcha.

Reklama