Hlavní obsah

Krasobruslařce Kwanové se vstup na turínský led nepovedl

TURÍN

S velkým zájmem očekávaný první trénink americké krasobruslařky Michelle Kwanové v Turíně se nepovedl. Pětinásobná mistryně světa při jednom skoku dopadla na obě nohy, při druhém upadla, a z ledu odešla mnohem dřív, než měla v plánu. Novinářům pak řekla, že možná k soutěži vůbec nenastoupí.

Článek

Forma pětadvacetileté Američanky je velkou záhadou. Kvůli zraněným tříslům v této sezóně prakticky nezávodila, vynechala i domácí šampionát a do nominace se dostala jen díky dodatečnému přezkoušení před komisí. Dnes poprvé vyjela na led před diváky, ale příliš je nepřesvědčila.

Při odchodu z plochy se sice usmívala, ale pak novináře šokovala. "Momentálně nejsem schopná závodit. Poslouchám, co mi říká moje tělo, a možná, že to vzdám," řekla Kwanová. Stěžovala si mimo jiné na časový posun i na to, že po čtyřech hodinách strávených na pátečním zahajovacím ceremoniálu se ráno probudila celá ztuhlá.

Kwanová sice získala pětkrát zlato na mistrovství světa, ale nejcennější kov z olympiády jí stále chybí. Z Nagana si přivezla stříbro, ze Salt Lake City bronz.

Soutěž žen začne až v úterý 21. února. Pokud by se Kwanová odhlásila, může ji nahradit Emily Hughesová. Mladší sestra olympijské vítězky ze Salt Lake City si právo startovat vybojovala třetím místem na domácím šampionátu. Letenku však nakonec musela přenechat uzdravené Kwanové.

Reklama