Hlavní obsah

Sáňkař Hyman málem přišel o olympiádu

TURÍN

Po hokejistovi Průchovi a skokanu na lyžích Hájkovi to jednu chvíli vypadalo, že česká výprava přijde o dalšího sportovce kvůli zranění ještě před začátkem Her. Na jednom z prvních tréninků si pořádně natloukl sáňkař Jakub Hyman.

Článek

"Problém začal v sedmnácté zatáčce. Lehce jsem zavadil o mantinel. Byla to moje chyba a neměl jsem dělat nic. Jenže já zkoušel saně řídit, což mě vyneslo k hornímu mantinelu a odtud jsem spadnul do dvoumetrové hloubky," vrátil se k nepříjemné vzpomínce.

Před více než rokem podobně skončil na tobogánu v Obersdorfu a museli mu sešroubovat tři obratle. "Tentokrát to nebylo tak hrozné. Zůstal jsem ležet na zádech. Hned byla kolem spousta lidí. Odvezli mě do nemocnice, kde odborné vyšetření nepotvrdilo nic vážného, žádné zlomeniny. Jen mě bolela hlava a klouby, byl jsem samá modřina a ty velké mi ještě vydrží," říkal už s úsměvem.

"Měl veliké štěstí, skutečně žádný vážný nález, takže už druhý den mohl znovu na trénink," potvrdil šéflékař české výpravy Jaroslav Větvička. "Žádný strach necítím a v sobotu do toho jdu naplno. Věřím, že už mě tu nic nepotká. Nedělám si ale žádné velké iluze. Chci zajet co nejlépe. Umístění v první dvacítce bych bral," přál si Jakub Hyman pár hodin před startem.

Reklama