Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - druhý den

PRAHA

Druhý den zimních olympijských her v Turíně může české výpravě přinést první medaile. Na vytoužené olympijské zlato bude v nedělním skiatlonu útočit Kateřina Neumannová, mezi muži může první velkou medaili získat Lukáš Bauer. Lídra Světového poháru Jakuba Jandu čeká závod na středním můstku, a bez šancí na medaili není ani rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

Běžkyně na lyžích čeká 7,5 kilometru klasicky a po přezutí lyží stejná vzdálenost volným stylem. Neumannová chce bojovat o medaile. "Olympijské zlato je samozřejmě můj sen, ale jsem si vědoma kvality soupeřek," tvrdí Neumannová od začátku sezóny.

Muži absolvují stejný závod, ale dvojnásobně dlouhý. Trenér Miroslav Petrásek pošle na start kvarteto Bauer, Jiří Magál, Martin Koukal a Milan Šperl. "Lukáš chce jednoznačně bojovat o medaile a nic jiného ho asi moc neuspokojí," řekl ČTK Petrásek. "Kombinace mi sedí nejvíc, umím obě techniky," uvedl Bauer, jenž stejný závod loni při SP v Pragelatu vyhrál.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz:
Kompletní dění ZOH v Turíně - druhý den

Vítěz Turné čtyř můstků Janda a další tři Češi absolvovali v sobotu kvalifikaci, a v neděli celou čtveřici čeká první olympijský závod. Mezi favority bude vedle českého reprezentanta patřit i Fin Janne Ahonen, Švýcar Andreas Küttel nebo Rakušan Thomas Morgenstern, který v posledních závodech SP potvrdil vzestup formy.

Pro Sáblíkovou je sice hlavní disciplínou pětikilometrová trať, ale její trenér Petr Novák věří, že je schopna cenný kov získat už v nedělním závodě na 3000 metrů. "V tréninku dosahuje výborných časů. Tak dobře připravenou jsem ji snad nikdy neviděl," řekl ČTK kouč.

Z dalších českých reprezentantů zasáhnou v neděli do bojů sáňkař Jakub Hyman, rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná, snowboardista Martin Černík na U-rampě, a sjezdaři.

Právě mužský sjezd v Sestriere bude vedle běžeckých disciplín vrcholem nedělního programu her. Očekává se především souboj Rakušanů Michaela Walchhofera, Fritze Strobla a Hermanna Maiera s Američany Daronem Rahlvesem a úřadujícím mistrem světa Bodem Millerem.

Neděle 12. února:
Běh na lyžích:
10:00, ženy - skiatlon na 7,5 km klas. + 7,5 km volně (Neumannová, Rajdlová, Janečková, Erbenová)
13:45, muži - skiatlon na 10 km klas. + 10 km volně (Bauer, Magál, Koukal, Šperl).
Rychlobruslení:
16:30, ženy - 3000 m (Sáblíková).
Rychlobruslení na krátké dráze:
20:15 - 20:36, ženy - 500 m (1. - 8. rozjížďka - Novotná)
21:24, ženy - 3000 m (1. semifinále)
21:31, ženy - 3000 m (2. semifinále)
21:53, muži - 1500 m (finále B)
21:58, muži - 1500 m (finále A)
Saně:
16:00, muži - jednotlivci (3. jízda - Hyman)
18:30, muži - jednotlivci (4. jízda - Hyman)
Sjezdové lyžování:
12:00, muži - sjezd (Zakouřil, Bank, Krýzl, Záhrobský)
Snowboarding:
10:00, muži - U-rampa (1. kvalifikační jízda - Černík)
11:00, muži - U-rampa (2. kvalifikační jízda)
14:00, muži - U-rampa (1. finálová jízda)
14:35, muži - U-rampa (2. finálová jízda)
Skoky na lyžích (HS106):
17:00, jednotlivci - zkušební kolo
18:00, jednotlivci - 1. kolo
19:05, jednotlivci - finále

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články