Hlavní obsah

Čeští olympionici v akci - třetí den

TURÍN

Třetí soutěžní den na olympijských hrách v Turíně nemůže v očekáváních českých příznivců konkurovat víkendovému programu, před nímž se hovořilo až o čtyřech medailových šancích. Pouze v jedné ze čtyř finálových disciplín se představí české kombinézy: do vytrvalostního závodu biatlonistek na 15 kilometrů nastoupí kvarteto reprezentantek v čele s mistryní světa z roku 2003 Kateřinou Holubcovou.

Foto: ČTK

Česká biatlonistka Kateřina Holubcová.

Článek

Významnou událostí z českého pohledu ale bude i příjezd prvních profesionálů z NHL do dějiště her. Předvoj v neděli obstaral třetí brankář Milan Hnilička, už v sobotu dorazil do Itálie realizační tým.

S Holubcovou se do první ženské kombinace běhu a střelby na XX. olympiádě vydají Irena Česneková, Magda Rezlerová a Zdenka Vejnarová. S Lenkou Faltusovou počítá kouč Jiří Holubec až do sprintu. "Zdejší tratě jsou spíše pro silové typy, což není ani jedna z našich holek," řekl Holubec, který očekává extrémně náročný závod a za největší naději týmu považuje Vejnarovou.

Olympiáda on-line každý den na Sport.cz:
Kompletní dění ZOH v Turíně - třetí den

Na triumf Němce Michaela Greise se pokusí navázat silné kvarteto jeho krajanek v čele s Kati Wilhelmovou a Uschi Dislovou. Do boje o medaile se počítá i s Francouzkou Sandrine Baillyovou, nejlepší vytrvalkyní sezony Annou Carinou Olofssonovou ze Švédska a Liv Grete Poiréeovou, norskou manželkou francouzského lídra SP, kterému se sobotní závod nepovedl.

Německé reprezentantky mají nejvyšší ambice i v ledovém korytě při závodě sáňkařek, který žádné jiné favoritky nemá. Nepatří k nim ani česká reprezentantka Markéta Jeriová, jejímuž druhému olympijskému startu v kariéře předcházela nevydařená sezóna. Zda se jí podaří překročit dosavadní stín a alespoň vylepšit 19. místo ze Salt Lake City, bude jasné až v úterý, kdy se pojedou zbývající dvě jízdy.

Program ZOH v Turíně - účast českých sportovců:
Biatlon:
12:00, ženy - vytrvalostní závod na 15 km (Holubcová, Vejnarová, Česneková, Rezlerová).
Saně:
16:00, ženy - jednotlivkyně (1. jízda - Jeriová),
18:00, ženy - jednotlivkyně (2. jízda).

Reklama