Hlavní obsah

Americký sjezdař Miller si věří v kombinaci na Rakušany

SESTRIERE

Spravit si náladu po páté pozici v nevydařeném sjezdu chce v úterní kombinaci Američan Bode Miller. Nic nedbá na to, že na příčky nejvyšší si dělají zálusk i Rakušan Michael Walchhofer, kterého v neděli na poslední chvíli porazil ve sjezdu Francouz Antoine Dénériaz, a jeho krajan Benjamin Raich.

Článek

V disciplíně, v níž lyžaři musejí prokázat rychlost ve sjezdu a technickou dovednost mezi brankami, si Miller věří, třebaže v aktuální sezoně nezajel žádný excelentní slalom. "Ale přišel čas to změnit, cítím se skvěle," prohlásil odhodlaně. "Mám kvalitní lyže a naposledy, když jsem tady jel slalom, vyhrál jsem o sekundu," dmul se pýchou americký lyžař. Druhý muž z letošní kombinace při Světovém poháru v Kitzbühelu hýří sebevědomím. "Pojedu sjezd na 100 procent a věřím si, to je důležité," řekl.

Otazník visí nad startem obhájce zlaté medaile ze Salt Lake City Kjetila Andreho Aamodta, jenž se potýká se zraněním kolena. Norský fenomén nejprve hovořil o tom, že se na start nepostaví, avšak poslední zprávy se různí. Nejúspěšnější alpský lyžař v historii ZOH každopádně vynechal dnešní trénink.

O startu Aamodta se rozhodne

Aamodt si zranění přivodil při nedělním sjezdu, vyšetření ale neodhalila žádné vážnější zranění. "Ještě jsme ho neodhlásili, uvidíme zítra," řekl manažer norského týmu Per Lund. "Pokud ho to bude hodně bolet, kombinaci vynechá a bude se soustředit na sobotní super-G," dodal.

Mezi velké favority a Millerovy největší soupeře bude patřit právě Raich, úřadující mistr světa a vítěz obtížné kombinace z Kitzbühelu. Kromě Walchhofera bude chtít promluvit do konečného pořadí také další Rakušan Rainer Schönfelder. Italové poženou vpřed Giorgia Roccu, který speciální sjezd nejel. Jeho hlavní disciplínou bude slalom. "Kombinací bych mohl ze sebe sejmout nějaký ten tlak před slalomem. Ale neberu ten závod jako zábavu, chci medaili," řekl vítěz pěti slalomů v této sezóně.

Bank byl v tréninku osmý

Nejrychlejší v dnešním tréninku na sjezd byli další norští spolufavorité Aksel Lund Svindal před zkušeným Lassem Kjusem. Z českých sjezdařů zajel nejlépe Ondřej Bank, jenž na lichotivém osmém místě ztratil na vítězného Nora 2,43 sekundy. Kryštof Krýzl byl dvaadvacátý, Filip Trejbal a Martin Vráblík se umístili na 29. respektive 30. pozici. Borek Zakouřil a Petr Záhrobský netrénovali.

Start zkráceného sjezdu je připraven na úterý po poledni, dvě kola slalomů se pojedou večer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články