Hlavní obsah

Koukal přiznal, že myslel na šestku

PRAGELATO

Zklamaní odcházeli Martin Koukal s Dušanem Kožíškem po finále sprintu z běžeckého stadiónu v Pragelatu. Loňští bronzoví medailisté z MS v této disciplíně umějí lépe volnou techniku, klasika není jejich doménou. "Klasicky jsme to na velké akci běželi spolu poprvé," přiznal Martin Koukal s tím, že v úterý jim s Kožíškem chyběla vyrovnanost.

Článek

"Dušanovi to poslední dvě kola nesedlo. Na téhle trati se to špatně dojíždí. Zkusil jsem dojet skupinu před sebou, pak to i natáhnout na předek, ale ten balík prostě jede. Jednotlivec nemá šanci. Abych jel stejně a neztrácel, musel jsem z kopce píchat, místo abych jel jako ti vpředu ve vajíčku. V kopci mi pak chybělo víc sil," krčil rameny Koukal. "Po semifinále jsem si věřil. Dařilo se mi takticky, byl jsem pokaždé v pravý čas na pravém místě. Dokonce jsem chytal i skvělého Švéda Linda. Myslel jsem si, že ve finále bychom mohli být do šestky," dodal.

Koukal věřil, že když Kožíšek udrží kontakt a on pak bude v přední skupině, je schopen se špičkou bojovat. "Linda už jsem ve sprintu v takovém soupažovém dojezdu porazil, byť to bylo v exhibici. Škoda, myslel jsem, že pojedeme výš. Navíc mi tahle trať vcelku vyhovovala. Uvidíme v dalším závodě," hledal naději Koukal.

Ve třetím okruhu přišla krize

Dušan Kožíšek byl ještě skleslejší. Cítil, že kolegovi nepomohl tolik, jak by potřeboval. V cíli se zřítil totálním vyčerpáním. "Ve třetím okruhu to přišlo. Viděl jsem, jak mi ostatní do kopce ujíždějí, ale už jsem byl úplně tuhý. Nic se s tím nedalo dělat. Bojoval jsem, co to šlo, ale nohy mi víc nedovolily. Přitom jsem se snažil přivážet vždycky Martinovi co nejmenší ztrátu a udržet se vpředu," říkal smutně.

Před hrami měl Kožíšek problémy s hemoglobinem. Hrozilo, že by také nemusel startovat. Musel změnit režim a hodně pít, aby naředil krev... "Nemyslím si, že by to mělo na dnešní výkon výrazný vliv," konstatoval.

Také on myslel na šestku nejlepších. "Ale nemáme v klasickém sprintu takové zkušenosti. V semifinále to ještě šlo, ale po něm jsem byl vyřízený. Bolela mě hlava a celé tělo. Byl jsem úplně vyřízený a myslel jsem, že do finále ani nenastoupím. Naštěstí jsem se dal do kupy. Škoda, že to takhle dopadlo. Musím se s tím srovnat a připravit se na klasickou patnáctku, což je tady moje disciplína," snažil se odhodit zklamání.

Reklama