Hlavní obsah

Italští krasobruslaři vedou soutěž tanečních párů

TURÍN

Krasobruslaři Barbara Fusarová- Poliová a Maurizio Margalio to s útokem na olympijskou medaili myslí vážně. Italský pár se po čtyřleté pauze vrátil na amatérský led, aby mohl startovat před domácím publikem v Turíně, a v pátek vyhrál povinný tanec v rytmu valčíku.

Článek

Obhájci bronzových medailí ze Salt Lake City za své vystoupení v úvodní ze tří částí soutěže dostali 38,78 bodu a o více než půl bodu porazili úřadující mistry světa i Evropy Taťjanu Navkovou a Romana Kostomarova z Ruska. Na třetí příčce se po dnešním večeru usadili Bulhaři Albena Denkovová a Maxim Stavijski. Jejich náskok před dalšími páry je však minimální: šestí Američané Tanith Belbinová a Benjamin Agosto na bronzovou pozici ztrácejí jen 29 setin bodu.

Až na osmé příčce jsou zatím bronzoví medailisté z lednového evropského šampionátu v Lyonu Margarita Drobiazková a Povilas Vanagas z Litvy, kteří podobně jako vedoucí Italové už po Salt Lake City ukončili kariéru, ale vidina olympijské medaile je přilákala zpět.

Ztrátu mohou zkusit dotáhnout už v nedělním originálním tanci, medaile se budou rozdělovat po pondělních volných tancích.

Taneční páry - po povinném tanci:
1. Fusarová-Poliová, Margalio (It.) 38,78, 2. Navková, Kostomarov (Rus.) 38,20, 3. Denkovová, Stavijski (Bul.) 37,65, 4. Dubreuilová, Lauzon (Kan.) 37,44, 5. Grušinová, Gončarov (Ukr.) 37,39, 6. Belbinová, Agosto (USA) 37,36.

Reklama