Hlavní obsah

Neumannová se chce odreagovat, plánuje sjezdovky a hokej

PRAGELATO

Projet se na sjezdovkách a podívat se na hokej plánuje běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová před svým posledním olympijským závodem v kariéře. Stříbrná medailistka ze skiatlonu se chce před páteční volnou třicítkou s hromadným startem uvolnit a shodit ze sebe napětí, aby mohla jít do závodu klidná.

Článek

Neumannové pohodu po klasické desítce, která ji nezvykle vyčerpala, vrátil i příjezd dcery Lucie. Do sobotní štafety nastoupila uvolněná a po trati doslova letěla. "Tuhle pohodu bych ráda udržela i do třicítky. Je dobré trošku ze sebe oklepat napětí, stres výkonu neprospěje," řekla Neumannová.

Přímo v Pragelatu už prý v tréninku nic nedožene, proto si chce před posledním závodem kariéry na olympijských hrách především odpočinout fyzicky i psychiky. "Šla bych jednou ráda na sjezdovky a jednou na hokej," nastínila svůj program.

Sjezdovky neublíží

Na sjezdovkách byla Neumannová v Sestriere i tři neděle před olympiádou, lyžování z kopce patří mezi její oblíbené doplňkové sporty. "Na sjezdovkách si jsem vcelku dost jistá," řekla, že se nebojí zranění. "Stát se něco může, ale to mi může třeba ujet noha na chodníku i tady. Nejsem vyznavač rychlostních rekordů, mám ráda oblouky," řekla.

Neumannová prozradila, že po desítce, v které dojela pátá, vznikl drobný problém v jejím servisním týmu. Čeští servismani Vít Fousek a Jan Pešina běžkyni řekli, že její osobní servisman Švéd Ulf Olsson zvolil při mazání jinou variantu, než oni "vytestovali".

Servismani se přeli o mazání

"Všichni tvrdí, že lyže nebyly takhle ideální. Když to zpětně vyhodnotím, tak jsem byla po první polovině, která měla být pro mě naopak příhodná, nepřiměřeně prošitá," řekla Neumannová. "Je možné, že jsem měla tupější lyže, které výborně stoupaly, ale nebyly tak skluzný a nechala jsem tam hodně síly," dodala.

Nedokázala odhadnout, jak velká chyba to vzhledem k vývoji závodu byla. "Teď se to špatně říká, ale kluci u nás jsou o tom přesvědčený, že to takhle nebylo dobře. Že se dala namazat lepší varianta," řekla Neumannová. S Olssonem prý mluvila jen krátce a všechno chce vyřešit až v neděli po štafetě mužů. "Na tu se teď musí všichni koncentrovat, aby to dopadlo dobře," řekla.

Vitamíny a spánek

Vyčerpání po desítce ze sebe Neumannová dostávala za pomoci vitamínu, minerálů a spánku. "Vzala jsem si i prášek, abych se opravdu vyspala. To odpoledne po závodě už bych nechtěla zažít," řekla Neumannová. "Nebyla jsem schopná se jít ani vyklusat," dodala. O dva dny později už ale byla únava tatam. "Jsem v pohodě a nemusím se toho do třicítky bát," konstatovala Neumannová.

Reklama