Hlavní obsah

Za bronz dostanou hokejisté pět miliónů

Radek MalinaPrávo

Nejen o bronzové medaile, ale i o pět miliónů korun budou hrát v posledním vystoupení na olympijských hrách v Turíně hokejisté České republiky. Přesně takovou odměnu totiž vypsal ještě před startem turnaje Český olympijský výbor pro tým trenéra Hadamczika. Celá částka je určena hokejistům, kteří na turnaji nastoupili. Netýká se realizačního týmu.

Článek

"Způsob rozdělení odměny mezi hráče určí trenér," řekl Martin Urban, generální sekretář Českého svazu ledního hokeje. Hokejisté mohli získat dvojnásobek. V případě jejich výhry nad Švédskem v semifinále a následně ve finále by na ně totiž čekalo deset miliónů korun. Za stříbrné medaile byla připravena odměna sedm miliónů.

Pokud dopadne dnešní boj o bronz pro český tým úspěšně, mohou se fanoušci těšit na své miláčky přímo v Praze. Kdyby totiž svěřenci trenéra Hadamczika dnes vyhráli, bude pro ně v neděli dopoledne připraven na turínském letišti speciál, kterým by odletěli do Prahy.

"Otázku přesunu řeší Český olympijský výbor. My jsme nechtěli do celé záležitosti příliš zasahovat. Hráči jsou samozřejmě s touto variantou seznámeni," prohlásil Urban. "K žádnému zdržení hokejistů na jejich cestě do zámoří by nedošlo," řekl Urban. Podle požadavku vedení NHL, která hráče do Turína uvolnila, se totiž hokejisté zámořským zaměstnavatelům musí hlásit dva dny po posledním zápase na olympijských hrách.

Reklama