Hlavní obsah

Čtvrtý? To je jako být poslední, říká zklamaný Demitra

VANCOUVER

Téměř se slzami v očích opouštěli hokejové bojiště po nevydařené bitvě o bronz slovenští reprezentanti. Finsko měli skoro na lopatkách, vedli 3:1, pak ale nechali soupeře dýchat a nejen to - také otočit zápas. Prohra 3:5 znamenala procitnutí z bronzového snu.

Foto: ČTK/AP

Zklamaní hráči na slovenské střídačce a trenér Ján Filc po konci utkání.

Článek

„Oslabení může zlomit srdce. Slováci už to vědí, jen se jich optejte. Po dvou třetinách vedli 3:1 a už viděli na krku bronzové medaile. Jenže dva góly v oslabení všechno změnily,“ uvedl server NHL.com. Kanadský server TSN pak doplnil: „Finové se v poslední třetině vrátili na led jako vyměnění a dokázali otočit zápas.“

Jásají finská média, která oceňují bojovnost hráčů a označují je za opravdové „lvy“, které nosí na dresu. „Skvělý boj finských lvů. Skvělý finský obrat,“ rozplývá se Helsingin Sanomat. „Modrobílý lev už byl skoro položen na lopatky. Ale hráči se zakousli do soupeře a během pár minut otočili zápas. Závěr se ale ještě proměnil v thriller,“ píše Iltasanomat. A YLE dodává: „Třetí třetina se proměnila v obrovskou oslavu. Brankář Kiprusoff nás podržel a závěr ustál.“

Velké zklamání, sen se rozplynul

Samotní slovenští hráči po utkání jen těžko hledali slova. „Je to velké zklamání, nic jiného,“ utrousil pro Pravdu Michal Handzuš. „Chtěli jsme medaili, sen se nám nesplnil. Musíme se s tím smířit, je to sport. Dali jsme do toho všechno,“ dodal.

„Prohráli jsme si to sami, když vedeme o dva góly, nesmíme se nechat vylučovat,“ konstatoval v deníku Sme Pavol Demitra. „Na jednu stranu je skvělé, co jsme dokázali, na druhou je neuvěřitelné takto ztratit zápas. Nemám slov. Čtvrté místo nikoho nezajímá, čtvrtý je jako být poslední. Tohle nás bude trápit do konce života,“ doplnil.

Zklamaní slovenští fanoušci se tak nyní mohou utěšovat ještě hokejovým šampionátem, kde si slovenská reprezentace může spravit chuť, ještě více se však upínají k historickému startu na mistrovství světa ve fotbale.

Reklama

Související témata: