Hlavní obsah

Brémy dnes přivítají Dortmund

Dvanácté kolo bundesligy odstartuje na Weser stadionu, domácím stánku Brém. Werder zde hostí Dortmund, který letos určitě patří k lepším celkům německé soutěže a jistě ani dnes nenechá svou kůži lacino.

Článek

Brémy získaly v jedenácti kolech 23 bodů. Dokázaly vstřelit už neuvěřitelných 30 branek, suverénně nejvíc ze všech účastníků bundesligy. Před čtrnácti dny jim nevyšel domácí zápas s Chotěbuzí, když pouze remizovaly, chuť si ale spravily minulý víkend v Norimberku. Svěřenci Thomase Schaafa podali velmi dobrý výkon a uštědřili norimberským teprve druhou porážku v ročníku. Brémy na sebe v této sezoně strhávají velkou pozornost, jelikož hrají velmi atraktivní a účinný fotbal. "Každý v poslední době o Brémách mluví, že si získali respekt už i u Bayernu," řekl Klaus Allofs, sportovní ředitel Werderu. Otazník startu v dnešním zápase visí nad kapitánem Frankem Baumannem, defenzivního záložníka trápí chronické problémy Achillovy šlachy. Připraven nastoupit by ale měl být německý reprezentant Tim Borowsky.

Svěřenci trenéra Berta van Marwijka mají momentálně na svém kontě patnáct bodů, když letos prohráli zatím pouze v zahajovacím utkání bundesligy v Allianz Aréně s Bayernem Mnichov a před dvěma měsíci s Mönchengladbachem. Los neměli vůbec jednoduchý, za sebou už mají utkání s dalšími silnými soupeři, například s Hamburkem nebo Stuttgartem. I kvůli tomu je velkým úspěchem momentální desátá příčka, která se dnes může v případě úspěchu změnit v pátou. "Werder má nejlepší tým v bundeslize," prohlásil už v úterý Marwijk. "V loňském roce měl problémy v defenzivě, letos je to ale o hodně lepší. Hráči Brém nabrali dost zkušeností a teď z nich těží. Dnes pro nás může být paradoxně výhodou, že hrajeme venku, jelikož Brémy budou opět pod velkým tlakem žádaného vítězství," řekl na adresu Brém kouč Dortmundu. Ten dnes bude postrádat Philippa Degena, Larse Rickena a dlouhodobě zraněné obranné duo Christoph Metzelder - Sebastian Kehl.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Thomase Schaafa vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.45. Myslíte si, že Dortmund neodjede z Weser stadionu prázdnou? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.44.

Reklama