Hlavní obsah

Anaheim může potvrdit vedení

, 10. listopadu 2006

V pátečním programu NHL převažují zápasy mezi týmy ze západní konference. Edmonton bude pokračovat v sérii zápasů hraných venku, kde se mu nedaří. Chicago i St. Louis chtějí ve vzájemném zápase zapomenout na včerejší prohry. Do Calgary míří tým, který vede celou soutěž.

Článek

Domácí mají o motivaci proti dnešnímu soupeři postaráno ovšem i z jiného důvodu. Calgary určitě na jaře nepředpokládalo, že by se mělo z play off poroučet hned v prvním kole, ale stalo se. Klub nezačal novou sezónu vůbec dobře. Poprvé dokázal dvakrát za sebou zvítězit až nyní. Brankář Kiprusoff si minulý pátek odpočinul a pak pomohl týmu v zápasech, v nichž se jeho spoluhráči příliš střelecky nečinili. Za Calgary nenastoupí Yelle. Nejistý je dále start Friesena, zatímco Tanguay sice úterní zápas nedohrál, ale včera trénoval.

Anaheim se dostal znovu do čela ligy včerejší vysokou výhrou, kterou načal krátké kanadské turné. Není první kvůli vysokému počtu zápasů. Důležité je především to, že neprohrává v normální hrací době, což značí, že ve všech utkání nové sezóny dokázal jako jediný tým bodovat. Svoji zásluhu mají na výsledcích oba brankáři. Více šanci obecně dostává Giguere, ale vzhledem k náročnému programu lze předpokládat, že se v tomto týdnu dostane do branky i Bryzgalov. Důležité pro Anaheim je vědomí, že gól může vstřelit jakýkoli hráč z těch, kteří se dostávají pravidelně do hry.

Bookmakeři bwin předpokládají, že se v letošní sezóně nebude opakovat scénař z té minulé, kdy ve vzájemných zápasech v dlouhodobé části vždy zvítězil ten tým, který hrál na vlastním ledě. Dnes je ovšem na Calgary vypsán kurs 2,65. Hosté bývají letos často vylučováni, ale hru v oslabení zvládají mnohem lépe než soupeř a totéž platí i o přesilových hrách. Anaheim získal v play off psychickou výhodu, když soupeře porazil, ačkoli po pátém zápase byl před vyřazením a dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,15.

Reklama