Hlavní obsah

Bochum chce doma konečně uspět

Eurotip.cz

V předehrávce třináctého kola bundesligy hostí Bochum na svém Rewirpower stadionu mužstvo Frankfurtu. Domácí už prohráli ve svém stánku třikrát v řadě a dnes se tuto sérii určitě pokusí ukončit.

Článek

Bochum byla před sezonou považována za jednoho z vážných kandidátů na sestup a prozatím tato slova nevyvrátila. V tabulce bundesligy se aktuálně krčí až na předposlední příčce s pouhými devíti body. V minulém kole ale překvapila, když uspěla v přestřelce na hřišti Herthy Berlín a odvezla si z hlavního německého města bod za remízu 3:3. Po zápase ale trenér Marcel Koller nemohl být moc spokojen, jelikož jeho mužstvo vedlo o dvě branky a nakonec tento náskok prohospodařilo. Starosti dnes dělají Kollerovi zranění; mimo hru jsou Christoph Dabrowski, Daniel Imhof i náhradní brankář Rene Renno. Dlouhodobě už absentují Ersan Tekkan a Tommy Bechmann. Opora defenzivní řady David Pallas navíc dostala v 88. minutě zápasu s Herthou červenou kartu a dnes má tak vystavenou stopku.

Frankfurt letos patří opět k průměru - momentálně se nachází na 10. příčce bundesligy. Svěřenci trenéra Friedhelma Funkela drží společně s Norimberk primát v jedné statistice. Tou je počet proher na cizích hřištích, kde velice často remizují a o všechny body tak přišli pouze jednou. Naprázdno ale vyšli minulý týden na domácím hřišti, když utržili dokonce debakl 0:3 s Bielefeldem. Funkel dnes bude opět postrádat brankářskou jedničku Markuse Prolla. Záložní řada se bude muset obejít bez Markuse Weissenbergere a Christopha Preusse. Pouze na tribuně bude rovněž 34letý obránce a dřívější německý reprezentant Marko Rehmer, který si před čtrnácti dny poranil sval.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.30. Kurs na remízu má hodnotu 3.05 a na vítězství Frankfurtu si můžete vsadit v kursu 2.95.

Reklama