Hlavní obsah

Stuttgart chce potvrdit postavení v tabulce

Eurotip.cz

Šlágrem třináctého kola bundesligy je jednoznačně utkání, které se odehraje v mnichovské Allianz Aréně. Domácí Bayern zde přivítá momentálně vedoucí celek elitní německé soutěže - Stuttgart.

Článek

Bavorský velkoklub není letos zatím tak suverénní jako loni, ale stále se řadí mezi nejlepší německá mužstva. V této chvíli je na čtvrté příčce tabulky a to především díky výsledkům z domácího hřiště. Toto tvrzení nepotvrdil před čtrnácti dny, když nečekaně zaváhal s Hannoverem a poprvé v sezoně nechal dobýt svoji Allianz Arénu. Trenér Felix Magath si jistě spravil chuť v minulém kole v Leverkusenu, odkaď si Bayern přivezl tři body za vítězství 2:3, když ještě v 83. minutě prohrával. O vítěznou branku se postaral těsně před konečným hvizdem Claudio Pizzaro, který se letos trefil potřetí. "Děláme dobrou práci a když v ní budeme pokračovat, máme v celku velkou šanci na úspěch," řekl na otázku boje o letošní titul Magath. Ten dnes bude postrádat útočníka Lukase Podolskiho, který má problémy s kotníkem a záložníka Owena Hargreavese, jenž laboruje s lýtkem.

Stuttgartu se letos vyplácí letní trenérská změna, když zkušeného Giovanni Trapattoniho vystřídal neznámý Armin Veh. Pod vedením Itala se týmu vůbec nedařilo a v loňské sezoně skončil až na 9. místě bundesligy, což byl vůbec nejhorší výsledek za několik posledních sezon. Letos to je ale jiná káva. Především velmi dobrá střelecká produktivita drží Stuttgart na čele bundesligy. Momentálně svěřenci Veha už neprohráli devět utkání v řadě a tuto sérii nebudou jistě chtít dnes ukončit. "Máme před Bayernem určitě respekt. Bude to velice těžké utkání a jestliže chceme uspět, tak musíme podat stoprocentní výkon," konstatoval kouč Stuttgartu. Tomu bude dnes scházet kvůli karetnímu trestu záložník Thomas Hitzlsperger. Na listině zraněných má Stuttgart navíc Ricarda Osoria, Fernanda Meira, Jona Dahla Tomassona, Alexandera Farneruda a Dirka Heinena.

Věříte-li ve vítězství loňského mistra Bundesligy z Mnichova, pak si můžete vsadit s kursem 1.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.50 a výhra současného lídra bundesligy kursem5.25.

Reklama