Hlavní obsah

Barcelona má nůž na krku

Obhájce trofeje nejprestižnější evropské soutěže FC Barcelona se už dnes může s letošním ročníkem za jistých okolností rozloučit; pokud katalánský klub nezvítězí na hřišti fotbalistů Levski Sofia a Brémy porazí Chelsea.

Článek

Barcelona vstoupila do letošního ročníku Ligy mistrů sice přesvědčivým vítězstvím nad Levski Sofií 5:0, ale poté jakoby ji začal docházet dech. Zvítězit nedokázala v Brémách ani v jednom ze dvou soubojů s Chelsea. S pěti body je tak prozatím až na třetí příčce skupiny A a určitě to s postupem do další fáze nebude mít ještě jednoduché. "Hrajeme o všechno a bylo by nemyslitelné vidět další část Ligy mistrů bez nás," řekl záložník Andres Iniesta. Trenér Frank Rijkaard bude mít v Sofii k dispozici pouze jednoho útočníka a to Eidura Gudjohnsena, jelikož zranění jsou Samuel Eto'o, Javier Saviola i Lionel Messi. Scházet budou rovněž defenzivní záložník Edmilson a obránce Juliano Belletti.

Hráči Levski Sofie vstoupí do dnešního zápasu určitě s klidnou myslí, jelikož nemají co ztratit. Teoreticky mají stále šanci na třetí příčku, která zaručuje Pohár UEFA, ale to by museli zvítězit s Barcelonou, poté i s Chelsea a navíc spoléhat na to, že Brémy v posledním utkání porazí Katalánce. Tato myšlenka je určitě pěkná, ale opravdu ne moc reálná. Levski uspěla o víkendu v ligovém derby s Lokomotivou a po výsledku 3:0 si upevnila vedoucí příčku v bulharské lize. "Věřím, že se nám tento výsledek podaří aspoň trochu potvrdit i s Barcelonou. Pro celé Bulharsko to bude sváteční zápas a chceme si ho užít," řekl majitel klubu Todor Batkov.

Myslíte si, že se nebude opakovat výsledek z utkání na Nou Campu a Levski doma získá aspoň velice cenný bod; poté využijte sázky na neprohru domácích s kursem 4.27 . Jste-li názoru, že Barcelona potvrdí svoji výjimečnost, tak si vsaďte právě na ni u společnosti bwin s kursem 1.15.

Reklama