Hlavní obsah

Lille dnes přivítá Monako

Druhým celkem francouzské Ligue 1 je momentálně Lille, které dnes v utkání patnáctého kola na svém stadionu Grimonpreze Joorise změří síly s Monakem. Tomu se letos vůbec nedaří a v tuto chvíli ho dělí pouhý bod od sestupové příčky.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaroslav Plašil v dresu Monaka.

Článek

Lille nevstoupilo do letošního ročníku elitní francouzské soutěže moc dobře, ale forma z posledních kol ho vyšvihla na aktuální druhou příčku tabulky. Už sedm utkání v řadě nepoznali svěřenci trenéra Claudea Puela hořkost porážky. Před čtrnácti dny našli recept i na ambiciózní Ol. Marseille. V minulém kole ale teprve podruhé v sezoně nedokázali v zápase skórovat a když ani neinkasovali, odvezli si ze Sochaux bod za bezbrankovou remízu. Síla Lille je především na domácím stadionu, kde body letos ztratili pouze jednou. Nyní je čeká slavné Monako. "Bude to určitě velice těžký zápas, i když Monako letos nehraje tak dobře jako v minulých letech, tak je to pořád evropský velkoklub plný skvělých hráčů," řekl Senegalec Mario Sylva, jenž střeží v letošní sezoně branku Lille.

Co se děje letos s Monakem? Jednoduchá otázka, na kterou se ale odpověď hledá těžko. Tento evropský velkoklub vstoupil do letošní sezony posíleno o Jana Kollera, Manuela dos Santose nebo Yaya Tourého, ale ovoce to doposud nepřineslo. Slavný klub z Monackého knížectví tak patří k vůbec nejhorším mužstvům soutěže a místo boje o pohárové příčky ho letos čeká nejspíš bitva o záchranu. Svou prachbídnou formu předvedl v minulém kole na domácím hřišti, když pouze remizoval s Lorientem. O zlepšení by se měla pokusit trojice navrátilců po zranění; v plném tréninkovém zatížení už byli tento týden Mohamed Kallon, Jan Koller i Sylvain Monsoreau. Na marodce naopak stále zůstává Gerald Lopez.

I přes postavení v tabulce nemá utkání podle expertů společnosti bwin zcela jednoznačného favorite, na domácí si vsadíte s kursem 1.65. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.25 a na výhru Monaka kurs 5.30.

Reklama