Hlavní obsah

Poradí si Bayern s letos tragickým Hamburkem?

Šlágrem čtrnáctého kola bundesligy je souboj dvou ambiciózních celků. Slavný Bayern Mnichov hraje v AOL Aréně, domácím stánku Hamburku. Ten je letos prozatím obrovským zklamáním - momentálně je dokonce až předposlední.

Článek

Kdyby se v Evropě vyhlašovala cena za největší zklamání letošního fotbalového ročníku, tak by právě Hamburg byl jistě velkým favoritem na vítězství. Mužstvo Thomase Dolla vůbec nenaplňuje předsezónní prognózy a jak to tak vypadá, bude mít letos dokonce problémy se záchranou. Stejně tak se mu daří - spíše nedaří - v Lize mistrů, kde v pěti zápasech nezískalo ani bod. Základními nedostatky Dollových svěřenců je prachbídná koncovka a neschopnost rozhodnout zápas. Z toho pramení pouhé jedno vítězství za třináct odehraných kol. Z pěti posledních utkání skórovali hamburští jen jedinkrát. To když se Ljuboja prosadil proti Mönchengladbachu. Už osmou remízu v sezoně si připsali v minulém kole na hřišti Mohuče. Nyní je čeká Bayern, který rozhodně nebude hrát na 0:0 a jestli Hamburk vyjde opět střelecky naprázdno, tak těžko nějaký ten bod ukořistí.

Bavorský velkoklub není sice letos zatím tak suverénní jako loni, ale stále se řadí mezi nejlepší německá mužstva. V této chvíli je na čtvrté příčce tabulky a to především díky výsledkům z domácího hřiště. Toto tvrzení potvrdil minulý týden se silným Stuttgartem, když mu ze svého hřiště nedaroval ani bod. O vítěznou branku se jako už poněkolikáté v letošní sezoně postaral Claudio Pizzaro. "Chceme dnes opět zvítězit a postupně se vyšplhat až na samé čelo tabulky," řekl optimisticky kouč Bayernu Felix Magath. Tomu se po zranění vrací do sestavy hned několik hráčů; připraveni nastoupit jsou Philipp Lahm, Lucio i Sebastian Deisler.

Bayern je sice v AOL Aréně hostem, ale i tak je považován za mírného favorita s kursem 1.85. Na remíza si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.20 a vítězství domácích s kursem 4.05.

Reklama