Hlavní obsah

Utah uvidí souboj nejlepších týmů Západu a Východu

Teprve druhou porážku v sezoně utrpěli naposledy basketbalisté Utahu. Prohru s Golden State se dnes hráči trenéra Sloana pokusí napravit v domácím utkání proti Orlandu.

Článek

Diváci v Salt Lake City dnes uvidí souboj zatím nejlepších týmů obou konferencí. Utah i přes prohru 78-91 s Bojovníky z Golden State stále vedou Západní konferenci s bilancí 12 výher a pouhých dvou porážek. Obě prohry navíc Jazzmani utrpěli na palubovkách soupeřů; na své půdě jsou stále neporaženi, se sklopenými hlavami odsud odjeli například hráči Phoenixu, Detroitu nebo Houstonu. Zatímco v dřívějších letech byla hlavní zbraní Utahu obrana, letos se Jazz daří i v útoku - své soupeře zatíží průměrně 106 body za zápas. Hlavními postavami domácího týmu jsou rozehrávač Deron Williams, ze kterého se v druhém roce jeho kariéry stala opora Utahu, a Carlos Boozer; ten po loňském roce, poznamenaném zraněním, letos prožívá nejlepší sezonu, ve které má průměr téměř 22 bodů a 13 doskoků na zápas.

Zatímco Utah kraluje Západu, Orlando je po necelém měsíci v čele Východní konference. Vstup do ročníku se přitom Magic nevydařil - po výhře nad Chicagem prohráli doma s Philadelphií a s nepořízenou poté odjeli i z Atlanty. Od té doby ale doma své soupeře válcují, vyhráli zde šest zápasů v řadě, a výhry si začali vozit i z palubovek soupeřů. V Indianě ještě prohráli 83-93, v Minnesotě i Bostonu si ale připsali hned dvě výhry na cizí půdě za sebou. V Memphisu potom sice zaváhali a nechali domácí ve čtvrté čtvrtině otočit zápas, o čtyři dny později si ale vše vynahradili v Miami, když obhájce titulu porazili 107-104. Hlavním strůjcem vítězství Orlanda byl jako obvykle vynikající Dwight Howard, nejlépe doskakující hráč soutěže; proti Miami ke 23 bodům přidal dvanáct doskoků.

Orlando je silné především na své palubovce a Utah je doma stále bez porážky. Není proto divu, že bookmakeři považují za favority domácí, na které vypsali kurs 1.36 a handicap 6 bodů. Myslíte si, že Orlando prokáže svou sílu a v Salt Lake City zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.20.

Reklama