Hlavní obsah

Sparta hraje o čest

Už pouze o body do českého koeficientu se dnes bude prát pražská Sparta na hřišti Austrie Vídeň. Naděje na postup letenských sice ještě úplně nezhasla, ale je tak malá, že nemá ani cenu na ni pomýšlet.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Smutek fotbalistů Sparty po bezbrankové remíze s Ajaxem Amsterdam v podání Daniela Koláře (vpravo), Zdeňka Pospěcha a Miroslava Matušoviče (vzadu).

Článek

Velká slova, malé činy - tak se dá charakterizovat projev Sparty v Poháru UEFA. Jak do zápasu s Espaňolem, tak poté i Waregemem vstupovala s velkým optimismem, ale skutek utek a Sparta si s největší pravděpodobností na jaře evropské poháry už nezahraje. Především prohra s belgickým celkem byla dosti překvapivá, ale spravedlivá. Zvítězit nedokázala ani doma s Ajaxem, který nastoupil ve velmi oslabené sestavě a v Toyota Aréně hrál navíc více jak hodinu o deseti. Ve Vídni tak nastoupí k utkání, které už nejspíš nic nevyřeší a pouze se tak s rakouským celkem popere o čtvrté místo ve skupině. Jediná šance postupu tkví ve vítězství s Austrií a dvě vyšší prohry Ajaxu v jeho zbylých zápasech. "My chceme především napravit nepovedený dojem. Naše výkony a výsledky v evropských pohárech jsou špatné, to víme všichni. Navíc každý bod se může hodit do celkového koeficientu," konstatoval trenér Michal Bílek. Do hlavního rakouského města nepřicestovali záložníci Hušek s Horváthem a útočník Rezek, kteří nejsou na soupisce pro evropské poháry. Naopak do sestavy se oproti zápasu s Ajaxem vrací Libor Došek. "Libor je pro nás hodně důležitý hráč a já věřím, že přispěje k tomu, abychom konečně vyhráli," doufá ve schopnosti svého útočníka kouč.

Austria Vídeň je sice slavný rakouský klub, který už třiadvacetkrát vyhrál domácí ligu, ale letos se jí vůbec nedaří. Určitě tomu napomohly odchody hráčů, kterých v tomto mužstvu bylo v létě opravdu moc. Do Glasgow Rangers zamířila dvojice Sionko - Šebo. Odešel i Šebův spoluhráč z útoku Linz. Dalším ofenzivním hráčem býval Rushfeldt, ten už je ale v Tromso. Defenzivní stránka týmu zůstala pohromadě, až na brankáře Didulicu, který zamířil do nizozemského Alkmaaru. "V ofenzivní části jsou silní, mají tam hodně rychlé hráče, kterým vyhovuje hra na brejky. Naopak v obraně mají trochu problémy," odhadl kouč Bílek. S tímto tvrzením ale moc nesouhlasím, jelikož právě ofenzíva je určitě slabinou. Může za to velká nezkušenost, kterou mladí hráči Austrie jenom hýří.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání, které se odehraje na stadionu Ernsta Happela, jasného favorita. Na domácí si vsadíte s kursem 2.30. Věříte, že hráči Sparty dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.49.

Reklama