Hlavní obsah

Newcastle si může zajistit vítězství ve skupině

Dva týmy, který se příliš nedaří v domácích ligách, se dnes utkají v Poháru UEFA. Eintrachtu Frankfurt se navíc nedaří ani v něm; změnit se to pokusí před svými diváky v zápase s anglickým Newcastlem.

Článek

Pro německý tým to ale vůbec nebude jednoduchý úkol. Newcastle je totiž jedním z týmů, které si v základních skupinách počínají suverénně. Svěřenci trenéra Roedera v této pohárové fázi odehráli tři zápasy; vstřelili sice pouhé čtyři branky, i ty jim ale stačily na tři vítězství a vedení ve skupině. Po výhrách nad Fenerbahce, Palermem a Celtou Vigo je dnes čeká poslední zápas a pokud v něm alespoň remizují, zajistí si celkové prvenství a slabšího soupeře v následujícím kole. "Ne, pravděpodobně ne," odpověděl dočasný kapitán Shay Given na otázku, jestli to čekal. "Po rozlosování jsem si všichni řekli 'A sakra...'. O moc těžší být nemohlo," dodal. Newcastle navíc do Německa cestuje povzbuzen výhrou 1:0, kterého dosáhli o víkendu nad Portsmouthem. Může se to zdát jako hubené vítězství, pro tým, který na výhru v Premier League čekal devět zápasů, to ale může znamenat zlom. Dobrou zprávou pro domácí je tak zřejmě jen fakt, že kouč Roeder nepošle na trávník nejsilnější sestavu. Ve Frankfurtu se určitě nepředstaví Kieron Dyer, který má zraněné stehno, zraněný je i kapitán Scott Parker, Damien Duff ,Stephen Carr a také Michael Owen a Shola Ameobi. Do Německa proto přicestovalo několik mladých hráčů, kteří budou na lavičce čekat na svou příležitost.

Zatímco Newcastle, jak se zdá, se konečně začíná zvedat, Frankfurt se stále nemůže zbavit problémů. Německé mužstvo se sice v bundeslize drží uprostřed tabulky, poté, co v posledních třech zápasech vybojovalo jediný bod za remízu s Dortmundem, ho už ale jen pět bodů dělí od pásma sestupu. Nedaří se mu ani v Poháru UEFA - v základní skupině nejprve prohrálo doma s Palermem 1:2 a ve svém druhém zápase si přivezlo bod z Viga za remízu 1:1. Pokud chce Frankfurt reálně pomýšlet na postup ze skupiny, musí dnes zvítězit; poslední zápas totiž odehraje na horké turecké půdě proti Fenerbahce, kde se vyhrává jen těžko. Útočník Ioannis Amanatidis ale věří, že jeho tým může proti dnešnímu soupeři uspět. "Mají velmi silný tým, hrají dobře, dávají do hry energii," prohlásil Řek, jehož mužstvo dnes bude postrádat zraněného brazilského obránce Chrise.

Přestože se Frankfurtu zatím nedařilo, je v dnešním utkání papírovým favoritem, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.72. Myslíte si, že Newcastle uhraje alespoň remízu, která by jim zajistila prvenství ve skupině H? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.91. A pokud jste se dosud nerozhodli, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama