Hlavní obsah

Mohuč dnes přivítá ambiciózní Stuttgart

Tradiční páteční předehrávka bundesligového kola se dnes odehraje na stadionu Bruchweg, domácím stánku Mohuče. Poslední celek tabulky změří síly se Stuttgartem, který letos zažívá velké oživení.

Článek

Mohuč vstoupila do letošního ročníku ve znamení remíz, ale v poslední době od tohoto výsledku ustoupila, bohužel ne k lepšímu. V posledních čtyřech kolech totiž bodovala pouze jednou, když uhrála bezbrankovou remízu doma s Hamburkem. Jednoznačnou slabinou výběru trenéra Jürgena Kloppa je produktivita - celkově ofenzivní činnost je opravdu velice bídná. Z toho pramení pouhých deset vstřelených branek za čtrnáct utkání a to je velmi málo. "Už třináct utkání v řadě jsme nedokázali zvítězit. Je to pro nás čím dál těžší, ale věřím, že to konečně zlomíme," řekl kouč Klopp. Hlavní příčinou neúspěchu jsou jistě letní odchody; hráči jako Benjamínu Auer, Michael Thurk, Mohamed Zidan nebo Antonio da Silva mužstvu opravdu znatelně chybí. Posledně jmenovaný Brazilec zamířil v létě právě do Stuttgartu; dnes by měl pravděpodobně být už fit po zranění a proti Mohuči tak nastoupit.

Stuttgartu se letos vyplácí letní trenérská změna, když zkušeného Giovanni Trapattoniho vystřídal neznámý Armin Veh. Pod vedením Itala se týmu vůbec nedařilo a v loňské sezoně skončil až na 9. místě bundesligy, což byl vůbec nejhorší výsledek za několik posledních sezon. Letos to je ale jiná káva. Především velmi dobrá střelecká produktivita drží Stuttgart v popředí bundesligy. Před čtrnácti dny Vehovi svěřenci po dlouhé době prohráli, když nestačili v Allianz Aréně na domácí Bayern Mnichov. Chuť si ale spravili minulý týden doma s Mönchengladbachem. "Pro Mohuč je dnes bod málo a určitě půjde za vítězstvím. I proto očekávám těžší zápas než s Borusií Mönchengladbach." Otazník startu visí u obránce Arthura Boky.

Domácí jsou považováni za outsidera s kursem 3.60 na jejich vítězství. Hodnota kursu na remízu je 3.35 a na vítězství Stuttgartu 1.90. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama