Hlavní obsah

Arsenal dnes hostí v derby Tottenham

Šestnácté kolo Premier league otevře utkání na Emirates Stadium, domácím stánku londýnského Arsenalu. Gunners změří síly s Tottenhamem, který v poslední době podává velmi dobré výkony.

Článek

Před měsícem to vypadalo, že se Arsenal konečně opět dostal do své staré známé formy, ale výsledky v několika posledních zápasech to vyvracejí. Po domácím vítězství s Liverpoolem, Wengerovi svěřenci pouze remizovali s Newcastlem a v dalších kolech prohráli jak v Boltonu, tak i v týdnu ve Fulhamu. "Mám svou víru. Možná se nám teď nevyvedly nějaké zápasy, ale já vím, že můj tým dostanu tam, kam chci," neztrácí Wenger vůbec žádnou naději. Dnes Arsenal nastoupí bez svého kapitána Thiery Henryho, který má problémy s krkem. Proti Fulhamu inkasoval červenou kartu Philippe Senderos a proti Tottenhamu má tak vystavenou stopku. Naopak zpět jsou oproti minulému utkání Freddie Ljungberg, Gael Clichy a Cesc Fabregas.

Kohouti vstoupili do sezony opravdu velice bídně. Výsledkem špatného herního projevu je prozatímní až 11. příčka, když v aktuálním ročníku vůbec neprokazují vyrovnané výkony jako v sezoně loňské. Svěřence Martina Jola trápí především ofenzíva. Tottenham je s dosavadními třinácti vstřelenými brankami vůbec jedním z nejhorších celků anglické ligy v této statistice. Je to docela překvapivé, jelikož útočníci jako Mido, Berbatov, Keane nebo Defoe by měli být zárukou velké kvality. V poslední době se ale Kohouti docela chytli; po vítězství s Chelsea sice prohráli v Readingu, ale poté ukořistili bod v Blackburnu a před týdnem porazili Wigan. Velice dobře se jim daří v Poháru UEFA; ve třech zápasech získali devět bodů a s přehledem si už zajistili postup do 3. kola. "Arsenal je velice silný, ale strávil jsem několik hodin u videa a myslím si, že nás nemá čím překvapit. Jestliže budou moji hráči dodržovat všechny taktické pokyny, tak máme dobrou šanci na úspěch," řekl Martin Jol. Tomu se dnes vrací do sestavy stoper Ledley King, zatímco start Jermaine Jenas není zcela jistý. Zranění jsou Paul Stalteri, Mido a Anthony Gardner. Karetní trest si dnes odpyká Hossam Ghaly.

Na Arsenal dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.60. Věříte, že hráči Tottenhamu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.11. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 13:45 a potom začněte sázet live.

Reklama